Dacă îi urmărești pe următorii 3 mari fotbaliști, ar fi bine să îți faci planuri de pe acum. Forma slabă, vârsta, ori o scădere a interesului pentru sport îi pot face să se retragă în 2020.

Wayne Rooney

 

Jermain Defoe Rooney

Da, unul dintre cei mai mari atacanți ai Angliei s-a întors acasă. Doar că nu pentru a lupta pentru titlul Premier League. Mai curând pentru a încerca să o facă pe Derby County să promoveze din Championship. Derby este, desigur, o legendă a fotbalului britanic, iar șansa de a lucra în stafull tehnic al echipei în viitor trebuie să îl fi încurajat pe Rooney să analizeze opțiunea retragerii. 

Gianluigi Buffon

 

Gianluigi Buffon - PSG's new trnasfer

Nu există mulți fotbaliști mai celebri sau mai decorați decât Buffon. Cei mai mulți colegi de la Juventus încă nu puseseră piciorul pe minge pe când Buffon era deja cel mai scump portar din lume. La 41 de ani, cu toate că noi sperăm să continue veșnic, Buffon pare tentat să se retragă și să caute o altă provocare. 

Dani Alves

 

Dani Alves

Dani Alves să se retragă?! Blasfemie! Doar în 2019, fundașul lateral câștiga Copa America alături de Brazilia. Ok, sunt puțini fotbaliști capabili să evolueze precum Alves. Dar, chiar și pentru el, vârsta este un considerent. Fostul fundaș al lui FC Barcelona ar putea să se retragă drept jucător al lui Sao Paulo, echipă pe care o susține încă din copilărie.

Bonus: Zlatan Ibrahimovic

Fotbalist excepțional cu un CV de invidiat, Ibrahimovic pare să fi ajuns la capătul răbdării față de colegii săi mai puțin talentați. Nu, forma suedezului nu a avut de suferit. De la reîntoarcerea sa după o puternică accidentare suferită pe când juca în Premier League, atacantul a avut evoluții excepționale. Interesul său pentru un sport pe care l-a dominat de decenii pare să scadă. Iar colegii săi nu par să îl inspire să continue. Dacă va alege să se retragă fotbalul va pierde unul dintre cei mai buni fotbaliști și cei mai înzestrați showmeni.