Suporterii au avut ocazia să se bucure de 50 de meciuri palpitante de-a lungul Campionatului European disputat în 2021. Cu un singur meci rămas a fi disputat, două dintre cele mai puternice echipe naționale ale continentului urmează să își dispute trofeul.

Dacă ești un amator de fantasy fotbal, probabil te-ai întrebat cum poate să arate echipa ideală pentru meciul decisiv? Astăzi vom încerca să propunem o echipă ideală ce combină loturile Italiei și Angliei. Folosiți aceste sugestii, adaptați-le, și câștigați premii importante în competiții fantasy fotbal.

Alegerea unei echipe câștigătoare

Italia și Anglia au învins echipe importante în drumul lor către finale. Echipele antrenate de Roberto Mancini și Gareth Southgate îmbrățișează stiluri total diferite de joc. Alegerea unui Prim 11 ideal nu este ușoară în aceste condiții. Cu toate acestea, încercând să previzionăm deznodământul meciului, vom face câteva sugestii.

Formulă de joc: 4-4-2

Portar: Gianluigi Donnarumma

Rezervă: Jordan Pickford

În pofida rezultatelor bune înregistrate de defensiva britanică, am optat să îl alegem pe Gigi Donnarumma. Portarul italian a părut mai încrezător decât rivalul său din poarta Angliei. Donnarumma, de asemenea, s-a dovedit un foarte bun lider în ciuda vârstei fragede.

Jordan Pickford s-a descurcat bine, însă a părut copleșit de emoții în meciul împotriva Danemarcei. Cu toate acestea, deși portarul italian excelează în privința parării șuturilor, remarcăm avantajul lui Pickford când vine vorba de pase. Adaptați-vă alegerile în funcție de tactica voastră.

FundașiGiovanni Di Lorenzo, Leonardo Bonucci, Luke Shaw, Harry Maguire

Rezervă: John Stones

Ambele echipe, cel mai probabil, vor începe cu o formulă cu patru apărători. Nu este ușor să diferențiezi între acești jucatori, avînd în vederea calitățile lor.

Cu toate acestea, riscăm să îl nominalizăm pe Di Lorenzo, a cărui viteză și anduranță se pot dovedi esențiale împotriva adversarilor britanici. De asemenea, avem încredere în Bonucci care a dat dovadă de calități excepțioanle de lider în partidele precedente.

Marry Maguire și Luke Shaw au evoluat și ei bine de când au devenit titulari incontestabili pentru echipa lui Southgate. Capacitatea lor de a respecta planul tactic, adesea rigid al antrenorului, s-a dovedit a ajut mult rezultatele obținute de către Anglia.

John Stones a avut și el prestații salutate de cptre presă. Cu toate acestea, îl plasa doar ca rezervă. Numărul mic de pase și puținele contribuții ofensive nu îl fac o variantă ideală pentru fantasy fotbal.

MijlocașiJorginho, Marco Verratti (or Manuel Locatelli), Nicolo Barella, Mason Mount

Sub: Kalvin Phillips

În privința mijlocașilor, ne-am orientat către cei trei mijlocași centrali ai Italiei. Aceștia au evoluat foarte bine de-a lungul Euro 2020. Singura mențiune este aceea că împotriva Spaniei, în semifinală, capacitatea lor de a domina posesia a dispărut. Deoarece Anglia evoluează cu doi pivoți și în anumite momente nu are un conducător de joc clasic, credem că superioritatea Italiei la acest capitol poate fi luată în calcul.

Mason Mount este, de asemenea, în echipa noastră. Cu toate că evoluțiile sale nu au fost remarcabil de spectaculoase, inteligența cu care găsește spațiu în spatele atacanților, crește foarte mult șansele echipei sale.

Atacanți: Lorenzo Insigne, Raheem Sterling

Rezervă: Harry Kane (or Federico Chiesa)

În fantasy fotbal, de-a lungul Euro 2020, atacanții nu s-au dovedit foarte utili decît atunci când au marcat. În alte situații nu au reușit să acumuleaze foarte multe puncte. Insigne și Sterling, în schimb, contribuie foarte mult în privința felului în care echipele lor construiesc atacuri.

Am decis să îl adăugăm pe Harry Kane doar ca rezervă, luând în calcul rolul de executant al penaltyurilor pentru Anglia și felul în care echipa caută în mod constant să îi pună calitățile în valoare.

Cu toate acestea, am hotărât împotriva alegerii lui Ciro Immobile. Italianul, pur și simplu, nu acumulează destule puncte în meciurile în care nu marchează goluri. Federico Chiesa și Bukayo Saka s-au descurcat excepțional în acest Euro. Cu toate acestea, prestațiie lor sunt prea dificil de prezis pentru a ne permite să îi recomandăm.

Cum va arăta echipa ta pentru finala Euro 2020? Marchează-ți alegerile în FootballCoin pentru a putea câștiga premii importante.

Sursă imagine UEFA.com