Fotbalul românesc parcurge o etapă interesantă, una în care unele dintre cluburile Ligii 1 privesc către viitor, în timp ce altele se împotmolesc într-un trecut din ce în ce mai îndepărtat. Poli Iași alege prima dintre variante, anunțând un parteneriat cu FootballCoin, joc de fantasy fotbal construit cu ajutorul tehnologiei blockchain și folosind propria cryptomonedă, XFC coin. Care sunt implicațiile acestui parteneriat și cum se prezintă obiectivele pentru noul sezon?

Poli Iași, reprezentanții zonei Moldovei în Liga 1

Clubul ieșean este probabil cel mai important reprezentat al Nord-Estului României din cadrul fotbalului românesc. Echipă cu un trecut intortocheat, ACSMU Politehnica Iași a fost formal înființată în anul 2010. Beneficiind de fuziunea cu echipa Tricolorul Breaza, ieșenii și-au începutul drumul în competiții oficiale direct din liga secundă.

Banner FootballCoin 2019

Promovarea a venit doi ani mai târziu și a adus după sine un nou nivel de popularitate pentru echipa ieșeană. Clubul a jonglat între primele două trepte ale fotbalului intern în următoarele campanii. În anul 2016 efortul de lungă durată a celor din Iași este răsplătit prin calificarea în cadrul tururilor preliminare ale Europa League.

Mihai Teja, antrenor - Poli Iasi, FootballCoin

Feriți de grijile retrogradării în cadrul ultimelor campanii, Poli Iași începe încrezătoare sezonul 2019/20. Echipa reușește să obțină victoria împotriva celor de la Astra Giurgiu și remizează cu campionii Ligii 1, CFR Cluj. Lotul actual include nume familiare fanilor Ligii 1, precum Andrei Cristea, Cosmin Frăsinescu, ori mijlocașul din Insulele Capului Verde, Platini.

Având în vedere rezultatele recente, cât și suportul local de care se bucură, Poli Iași țintește în acest sezon un loc ce le-ar permite accesul în faza de Playoff a Ligii 1.

Proiectul FootballCoin se pregătește pentru a treia stagiune

Jocul de fantasy football devine în 2019, înaintea startului celui de-al treilea său an, un adevărat veteran în lumea proiectelor bazate pe crypto. Bucuroși să fi avut un produs funcțional încă dinaintea lansării proiectului, echipa FootballCoin este și mai bucuroasă să anunțe îmbunătățiri în cadrul jocului.

Astfel sezonul de fantasy football 2018/19 readuce cele mai puternice ligi de fotbal din lume într-un format îmbunătățit, optimizat pentru deviceurile mobile, ce va include un set adițional de recompense pentru managerii virtuali.

Poli Iași este inclusă în cadrul FootballCoin împreună cu colegele sale din cadrul Ligii 1. Fanii ieșeni își vor putea selecta favoriții în cadrul echipelor lor ideale de fantasy. Prestațiile jucătorilor din meciurile reale sunt apoi punctate de către joc, iar cei mai buni manageri își primesc recompensele reale, exprimate în criptomoneda jocului, XFC coin.

Poli Iași FootballCoin, Liga 1 fantasy fotbal

O nouă mișcare către adopția în masă a tehnologiei blockchain?

 

Pentru tot potențialul tehnologiei blockchain, recunoscut aproape unanim, aceasta suferă de pe urma unor probleme întâlnite de aproape oricare proiect inovativ. Simplu spus, acesta este îmbrățișat cu lentoare de către populație.

FootballCoin este unul dintre proiectele care speră să încurajeze o adopție în masă, uzitând principiile care au animat proiectele pioniere din domeniul blockchain. Sistemul de football fantasy împreună cu recompensarea celor mai pricepuți manageri reprezintă încă o dovadă a modului în care blockchain tech poate pătrunde în mainstream.

Prin decizia de a intra în parteneriat cu FootballCoin, Poli Iași își oferă suportul acestei tehnologii revoluționare, dar recunoaște și potențialului jocurilor de tip fantasy sports și a lumii criptomonedelor.

Un sezon plin de evenimente

Vestea bună este că FootballCoin devine partener al echipei Poli Iasi până la sfârșitul sezonului. Adevărul, însă, este că Liga 1 a fost rar mai disputată decât este în acest moment. Poli și rivalele sale din cadrul primei ligi românești se vor ciocni în cadrul meciurilor din campionatul românesc, atât cât și în cadrul competițiilor FootballCoin. Iubitorii de fotbal își pot înregistra contul gratuit de FootballCoin acum și pot face primii pași în cariera lor de antrenorat.