Liga I continuă să se apropie de zilele sale de glorie deși progresele nu sunt întotdeauna evidente. Sezonul 2022/23 a fost un pas în direcția corectă, deși unul mic. Jucătorii selectați pentru Echipei Sezonului analizează cei mai consecvenți performeri din ligă în acest sezon.

Într-un sezon în care Farul Constanța a obținut, tehnic, primul titlu al clubului de campion al ligii, cluburi precum FCSB, CFR Cluj, Rapid și CS U Craiova au avut toate scurte momente de glorie. Selecția noastră reflectă și acest lucru.

Folosind, ca întotdeauna, un set de statistici detaliate din jocul fotbal fantasy FootballCoin, iată cei mai buni jucători din Liga I a României în sezonul 2022/23.

Echipa sezonului în Liga I a României în campania 2022/23

Portar

Mihai Popa (Voluntari)

Mihai Popa a avut un sezon excelent pentru Voluntari. Faptul că a fost ignorat pentru echipa națională a României pare ciudat. În timp ce Stefan Tarnovanu sau Marian Aioani au atras atenția suporterilor primei ligi a României, Popa a înregistrat cel mai mare număr fără goluri primite în Liga I. Acesta este p realizare cu atât mai mare cu cât Popa evoluează pentru modesta Voluntari. Este o performanță remarcabilă și îi asigură lui Popa un loc în Echipa Sezonului.

Fundași

Cristian Săpunaru (Rapid București)

Cristian Săpunaru a dovedit că, la vârsta de treizeci și nouă de ani, încă posedă calitățile necesare pentru a juca în Liga I. Supraveghind revenirea Rapidului București în primul eșalon, fundașul a jucat treizeci și nouă de meciuri în acest sezon și preluat rolul de lider al echipei.

Cristian Manea (CFR Cluj)

Cristian Manea este de pe acum acum unul dintre fundașii cei mai importanți Liga I. Setul său de abilități nu este unul complet. O privire rapidă asupra statisticilor sale relevă un jucător care are un deficit în ceea ce privește intercepțiile sau pasele progressive. Cu toate acestea, poziția sa în cadrul lotului CFR Cluj, precum și cele cinci goluri și șase pase decisive, sunt suficiente pentru a-i asigura un loc în echipa noastră a sezonului.

Yuri Matias (CFR Cluj)

Matias a fost unul dintre cei mai buni fundași din Liga I, chiar și într-un sezon în care CFR Cluj a încheiat dezamăgitor doar pe locul trei. Brazilianul a marcat și patru goluri pe parcurs și a fost constant printre cei mai buni jucători ai echipei.

Joyskim Dawa (FCSB)

Joyskim Dawa a fost unul dintre mai mulți jucători străini care și-au pus imediat amprenta pentru FCSB, descendentul celui mai faimos club al României, Steaua București. Când se află în formă maximă, abordarea sa agresivă în apărare era o caracteristică distinctivă a stilului de joc al echipei.

Mijlocași

Ciprian Deac (CFR Cluj)

Ciprian Deac este un alt veteran care continuă să domine Liga I. La vârsta de treizeci și șase de ani, Deac este încă liderul lui CFR Cluj și cel mai bun în privința paselor de gol în primul eșalon românesc, cu 11 pase decisive. Cu cinci goluri în cont și prestații constant bune, Deac obține cu ușurință un loc în Echipa Sezonului FootballCoin din Liga I.

Alexandru Ioniță (Rapid București)

Alexandru Ioniță este un alt jucător care s-a întors la Rapid odată cu revenirea echipei în primul eșalon românesc. Reîntoarcerea la clubul copilăriei nu a fost doar o alegere sentimentală. Ioniță a fost unul dintre cei mai buni jucători ai echipei, marcând de două ori și reușind zece pase decisive la finalul unui sezon în care Rapid a ocupat locul cinci în clasament.

Cristian Neguț (Chindia Târgoviște)

Cristian Neguț a avut câteva prestații remarcabile în sezonul lui Chindia. Dar acestea nu au fost suficiente pentru a-l salva pe club de la retrogradare. Cu toate acestea, cele șase goluri și cele opt pase decisive ar trebui să-i asigure un loc în prima ligă în sezonul următor.

Darius Olaru (FCSB)

Darius Olaru este unul dintre cei mai cunoscuți tineri jucători ai FCSB-ului. Și este unul dintre puținii care au avut succes în sezonul 2022/23. Olaru a reușit șapte pase decisive și un gol și adesea a avut prestații care i-au făcut pe fani să aștepte cu nerăbdare mai mult de la acest tânăr în vârstă de douăzeci și patru de ani.

Atacanți

Marko Dugandzic (Rapid București)

Marko Dugandzic tocmai a devenit cel mai de succes atacant al Rapidului în ultima jumătate de secol. Dar puțini fani s-ar fi așteptat la asta. În trecut, el marcase doar o singură dată pe tot parcursul unui sezon întreg pentru CFR Cluj. Atacantul croat a înscris douăzeci și două de goluri în acest sezon și a câștigat Gheata de Aur ale Ligii I.

Andrea Compagno (FCSB)

Andrea Compagno s-a dovedit a fi încă o achiziție strălucită pentru echipa FCSB. Italianul a marcat cincisprezece goluri într-o primă jumătate de sezon excelentă, în care a fost convocat și în echipa națională a Italiei. Compagno va trebui acum să dovedească că toate acestea nu au fost doar o efemeră explozie de formă și că poate să fie decisiv în mai mult de un sezon.