Deoarece orice sfârșit de poveste are nevoie de eroi, astăzi ne concentrăm asupra celor mai buni jucători din Liga 1 în sezonul 2018/19. Despre personajele negative vom vorbi altă dată. Pentru azi i-am ales pe cei mai buni dintre cei buni folosind drept criteriu de selecție punctajul obținut de fotbaliști în cadrul jocului de fantasy FootballCoin. Pregăți-vă pentru cel puțin câteva surprize.

Echipa sezonului Liga 1 - fantasy football

Cătălin Căbuz (Portar)

Catalin Cabuz - FC Hermannstadt

Sursa: fchermannstadt.ro

Mărturisim că începutul sezonului ne-a făcut să dezvoltăm o simpatie pentru portarul celor de la Călărași, Cătălin Straton. După 3/4 din sezon, Straton se anunța drept cel mai bun portar al Ligii 1, iar noi îi făceam campanie. Căbuz a redus din diferență și l-a depășit pe Straton pe ultima sută.

Hermannstadt a avut a doua cea mai slabă apărare din playoff, însă nu din vina lui Căbuz. Portarul de 23 de ani își încheie cariera în Sibiu cu un record de 32 de meciuri fără gol primit în 70 de partide disputate.

Căbuz s-a ales cu un transfer la Viitorul, iar Straton a devenit titularul lui Dinamo. Judecând după rezultatul de 5-0 în meciul direct, disputat în chiar prima etapă a sezonului 2019/20, ne putem da cu părerea despre cine a fost mai câștigat.

Andrei Burcă (Fundaș)

Burcă a avut un sezon reușit pentru Botoșani,câștigându-și astfel un transfer la echipa campioană CFR Cluj. Căpitan al Botoșănenilor, Burcă s-a remarcat drept un fundaș central solid, capabil să evite greșelile și să preia rolul de lider într-o echipă care a terminat, fără emoții, pe locul 8 în clasament.

Cristian Manea (Fundaș)

Anul 2019 a reprezentat momentul în care Manea a reușit cu adevărat să își pună în valoare calitățile. Tânărul apărător a impresionat pentru CFR Cluj, contribuind la câștigarea titlului, a impresionat pentru naționala U-21 a României în cadrul Euro 2019 și a obținut un transfer la echipa Apollon Limassol. Aproape $4 milioane au intrat în visteriile clubului din Gruia, iar oameni ai fotbalului precum Gică Hagi vorbesc de Apollon drept rampă de lansare a lui Manea către Premier League.

Alin Dobrosavlevici (Fundaș)

Titular în echipa Călărașului, Dobrosavlevici a obșinut cu constanță unele dintre cele mai bune note ale oricăruia dintre fundașii Ligii 1. Dunărea s-a scufundat în liga secundă, fundașul de 24 de ani s-a mutat la Concordia Chiajna. Echipa din Chiajna evoluează de asemenea în Liga 2, însă sperăm să îl revedem pe Dobrosavlevici în primul eșalon curând.

Aïssa Laïdouni (Fundaș)

Talentatul jucător francez a impresionat încă de la începutul sezonului. Este adevărat că Laidouni și-a început cariera drept mijlocaș central, ajutat și de un impresionant bagaj tehnic. Nevoia însă l-a împins în poziția de fundaș lateral, sarcină de care s-a achitat bine. Cu 3 goluri, 3 assisturi și evoluții bune, Laidouni a stârnit interesul celor de la FCSB, echipa cu care continuă să fie în negocieri.

Ianis Hagi (Viitorul)

Ianis Hagi -Genk, fantasy football, Liga 1

Sursă: www.krcgenk.be

Playmakerul Viitorului a înregistrat cel mai bun sezon din scurta sa carieră. Numeroșii scouteri trimiși să îi monitorizeze evoluțiile nu au plecat dezamăgiți. Ianis Hagi a marcat de zece ori și oferit șapte pase de gol. Bune evoluții pentru naționala U-21 și cea de seniori i-au adus un transfer la Genk, echipă campioană în campionatul Belgiei.

Dannis Man (FCSB)

Niciun alt tânăr jucător nu s-a bucurat de atât de multă atenție în acest sezon precum Dennis Man. Evoluțiile sale l-au făcut să intre cu ușurință în Echipa sezonului. Cu toate acestea, Man, jucător de care s-au arătat interesate în trecut mai multe echipe importante, ne lasă cu impresia că cele mai bune prestații ale sale abia urmează.

Dan Nistor (mijlocaș)

Nistor a început sezonul drept cel mai contestat membru al lotului lui Dinamo. Sezonul nu s-a ăncheiat cu mai pușine controverse, însă pe parcursul un lucru a devenit clar. Nistor a fost unul dintre singurii jucători buni ai uneia dintre cele slabe echipe din istoria clubului dinamovist. Noul sezon îl regăsește pe Nistor în poziția de căpitan al lui Dinamo.

Ibrahima Tandia (atacant)

A venit, a marcat,a plecat. Acesta ar putea fi biografia scurtată a multor atacanți străini evoluând în Liga 1. În apărarea lui Tandia, transferul părea următorul pas logic în cariera sa. Marcator a 11 goluri, Tandia a ajutat-o Sepsi Sfântu Gheorghe să încheie sezonul pe locul 4. Cu toate că ar fi fost curtat de către Craiova și Dinamo, atacantul a fost vândut către echipa din Arabia Saudită, Al-Hazem, pentru suma de $600.000.

Cătălin Golofca (atacant)

Un alt atacant care a luat fațamai celebrilor săi copetitori din Liga 1, Golofca s-a remarcat drept om de bază în echipa lui FC Botoșani. Eliberat de presiunea evoluării penru FCSB, Golofca a obținut un punctaj ridicat săptămână de săptămână grație unui joc complet, echilibrat, care i-au pus în valoare calitățile de lider în cadrul echipei din Botoșani.

Florin Tănase (atacant)

Tănase are 22 de ani. A fost descoperit și crescut în cadrul programului lui Gheorghe Hagi de la Viitorul. În sezonul trecut, tânărul atacant a primit responsabilitatea de a evolua în tricoul cu numărul 10 în cadrule chipei FCSB. Așteptările sunt cu certitudine mari, iar Tănase a confirmat ocazional încrederea oferită. Sezonul trecut a marcat de zece ori, a pasat decisiv de opt ori. Astăzi Tănase este, alături de Man și Florinel Coman, unul dintre jucătorii pe care FCSB speră să ăi poată transfera în scurt timp pentru sume importante de bani.

Liga 1 a reînceput, iar publicul speră să aibă parte de un sezon 2019/20 cel puțin la fel de disputat precum predecesorul său. Toate partidele din cadrul Ligii 1 sunt găzduite de competițiile de fantasy football organizate de către FootballCoin. Alcătuiește o echipă câștigătoare folosind oricare dintre jucătorii din campionatul românesc și câștiga premiile oferite de către joc.