Echipa Sezonului în Serie A adună cei mai buni jucători ai campionatului italian. Fotbalul italian a oferit fanilor unul dintre cele mai entuziasmante sezoane ale ultimilor ani. La sfârșitul acestuia, Napoli a cucerit Scudetto după o așteptare de 33 de ani.

Două echipe italiene au ajuns în finalele Ligii Campionilor și a Ligii Europa. Și Serie A în sine a oferit fotbal mai spectaculos decât în zilele de glorie ale anilor ’90.

Astăzi analizez prestațiile jucătorilor care au impresionat cel mai mult pe parcursul sezonului. Pentru a judeca performanțele lor, mă încred în statisticile fantasy football furnizate de FootballCoin.

Portar

Ivan Provedel (Lazio) – 1058 puncte

Provedel a ajutat-o Lazio să depășească așteptările celor mai mulți analiști și să termine pe locul doi în Serie A. La sfârșitul campaniei, Aquilotti aveau a doua cea mai bună apărare din toată liga.

Mai mult, Provedel a scăzut cu mult golurile prognozate de xG împotriva echipei sale. Lazioa ăncasatdoar 30 de goluri, în timp ce xG (golurile așteptate) prevedea că ar fi trebuit să fie primite 41,3 goluri.

Cu Provedel în poarta și Maurizio Sarri pregătit pentru o nouă stagiune, Lazio poate intra în calcul pentru câștigarea Scudetto în 2024.

Fundași

Giovanni Di Lorenzo (Napoli) – 1273 puncte

Giovanni Di Lorenzo a defeniti spiritul luptător și ingeniozitatea echipei napoletane în acest sezon. De aceea, fundașul italian este și MVP-ul sezonului.

Di Lorenzo a oferit în mod constant sprijin atât defensiv, cât și în atac. Napoli a avut cea mai bună apărare din Serie A, iar fundașul a marcat trei goluri și a oferit patru pase decisive.

Cristiano Biraghi (Fiorentina) – 1243 puncte

Biraghi a fost una dintre figurile centrale într-un sezon în care Fiorentina a învățat cum să lupte din nou împotriva giganților Seriei A. Fundașul a marcat două goluri și a oferit patru pase decisive, fiind o sursă de inspirație pentru apărarea echipei.

Kim Min-Jae (Napoli) – 1231 puncte

Nu se poate subestima importanța recrutării inteligente a lui Napoli în ultimul sezon. Kim Min-Jae a venit de la Fenerbahce ca un relativ necunoscut. Mai mult, sarcina sa dificilă a fost aceea de a-l înlocui pe apărătorul central de lungă durată Kalidou Kolibaly.

Sud-coreeanul a avut un sezon uimitor, fiind unul dintre cei mai buni fundași din toate ligile europene. Din păcate pentru echipa din sudul Italiei, perioada în care Min-Jae a reprezentat Napoli va fi una scurta, acesta fiind aproape de un transfer la Bayern Munchen.

Danilo (Juventus) – 1167 puncte

Performanțele lui Danilo au fost printre puținele aspecte pozitive într-un sezon oribil pentru Juventus, atât pe teren, cât și în afara lui. Fundașul brazilian a marcat trei goluri și a oferit trei pase decisive, fiind o amenințare constantă pentru apărări. Juve va dori să construiască în jurul lui pentru sezonul viitor.

Mijlocași

Khvicha Kvaratskhelia (Napoli) – 1047 puncte

Khvicha Kvaratskhelia a obținut porecla „Kvaradona” în primul său sezon la Napoli. A spune că transferul său a fost o decizie genială nu este o prea mare exagerare.

Tehnica incredibilă și talentul său de a marca goluri vitale vor rămâne în memoria fanilor lui Napoli pentru totdeauna. Cu 12 goluri, 10 pase decisive și evoluții uimitoare, sunt puțini jucători în Europa care merită mai multă admirație.

Teun Koopmeiners (Atalanta) – 1044 puncte

Teun Koopmeiners a demonstrat că primul său sezon în Serie A a fost singurul de care a avut nevoie pentru a se adapta la stilul de joc practicat aici. În schimb, a lăsat ce-i mai bun pentru al doilea său an la Atalanta. De data aceasta, a reușit 10 goluri, 4 pase decisive și a arătat că este un conducător de joc cu o viziune excelentă.

Andre Zambo Anguissa (Napoli) – 1036 puncte

Includerea lui Andre Zambo Anguissa în Echipa Sezonului Serie A ar trebui să vă convingă de un lucru. Aproape toți jucătorii aduși de Napoli în ultimele două sezoane au fost incredibili și au avut impact imediat.

Rolul lui Anguissa ca mijlocaș defensiv a fost esențial pentru succesul lui Napoli. Când nu a fost disponibil, echipa a avut dificultăți în a-și regăsi identitatea. Și odată cu câștigarea Scudetto, mijlocașul camerunez umrează a fi onorat în Napoli pe tot parcursul vieții sale.

Luis Alberto (Lazio) – 1029 puncte

Luis Alberto poate evolua ca unul dintre cei mai buni mijlocași din lume în zilele în care își dorește acest lucru. Din fericire pentru fanii lui Lazio, au fost destule astfel de zile în acest sezon.

Echipa lui Maurizio Sarri a avut un final de campanie excelent care i-a propulsat pe locul doi. Luis Alberto a fost liderul creativ al echipei, oferind 7 pase decisive și marcând 6 goluri. Sarriball a necesitat întotdeauna posesia unor jucători cu calitățile lui Alberto.

Atacanți

Lautaro Martinez (Inter) – 818 puncte

Lautaro Martinez a demonstrat două lucruri. În primul rând, este greu să găsești un atacant de clasă mondială în zilele noastre. Și în al doilea rând, Martinez, chiar și într-o zi mai puțin inspirată, poate fi încredințat cu această poziție.

Argentinianul, care a devenit campion mondial în 2022, a încheiat sezonul Serie A cu 21 de goluri și 6 pase decisive. Doar Victor Osimhen a marcat mai multe goluri în campionatul italian. Așa cum și cifrele arată, performanțele celor doi vorbesc de la sine.

Patrick Ciurria (Monza) – 808 puncte

Patrick Ciurria este cea mai mare poveste a outsiderilor de pe această listă. Da, sigur, Victor Osimhen ar fi ocupat un loc mai înaintat în clasament înaintea lui Ciurria și Martinez dacă nu ar fi fost accidentat sau pe bancă spre finalul sezonului.

Dar adăugarea lui Ciurria este of certificare a abilitaății colective a Monzei de a înfrunta dificultățile evoluării în Serie A. Ciuria a înscris doar 6 goluri și a oferit 5 pase decisive. Dar a fost peste tot pe teren pentru Monza într-un sezon în care, în ciuda tuturor estimărilor pesimiste, echipa a terminat pe locul 11.

Da, adăugarea lui Ciurria poate fi considerată o anomalie statistică. Cu toate acestea, ea servește pentru a demonstra cât de complex poate fi fantasy footbalul și cum doar cei cu cele mai bune cunoștinște dspre fotbal pot câștiga.

Care sunt alegerile tale în fantasy football? Optezi pentru mulți jucători gratuiți ori achizișionezi NFTuri de pe marketul jocului? Spune-ți părerea jucând FootballCoin. Poți fi recompensat zilnic cu premii crypto pentru alegerile tale.