Chelsea, cea mai titrată echipă evoluând în Europa League în acest sezon, a câștigat cu emoții împotriva lui BATE Borisov. Evoluția britanicilor a fost dezamăgitoare atât pentru antrenorul Maurizio Sarri, cât și pentru numeroșii manageri virtuali care au mizat pe Blues.

Este greu de determinat ce a fost mai surprinzător, faptul că Chelsea s-a chinuit să învingă echipa bielorusă, ori faptul că Olivier Giroud a marcat golul victoriei. The Blues rămân favoriți ai competiției și liderii detașați ai grupei.

Maurizio Sarri - Chelsea

Nici rivalii din Premier League, Arsenal, reîntorși în Europa League pentru al doilea an consecutiv, nu s-au descurcat mai bine. Unai Emery a decis să îi odihnească pe Lacazette, Aubameyang și Ozil. Britanicii au dominat meciul împotriva lui Sporting, însă nu au reușit mai mult de un rezultat de egalitate.

Cel mai selecționat jucător de către managerii din FootballCoin a fost Ruben Loftus-Cheek. Mijlocașul reușise un hat-trick în meciul precedent. Prestația din meciul cu BATE a fost ceva mai modestă, doar 11 puncte. Loftus-Cheek este alături de jucători precum Callum Hudson-Odoi, unul dintre tinerii lui Chelsea care au demonstrat uriaș potențial. Cu toate acestea, ambii sunt folosiți rar în Premier League, preferați pentru competiții precum Europa league. 

Cel mai bun marcator al competițiilor este în schimb o surpriză. Portarul echipei cipriote AEK Larnaca, Tono, a obținut 34.5 puncte în competiția FootballCoin. Cum a reușit Tono această performanță? Punctajul bun al portarului a fost influențat de numărul ridicat de șuturi pe care a fost nevoit să le pareze în fața celor de la Ludogorets. Tono nu a primit gol, Larnaca salvând un punct din această deplasare.

Rămân doar două etape de disputat în grupele Europa League. Va reuși Chelsea să confirme așteptările fanilor și să câștige trofeul ? Cu toate că londonezii sunt cea mai bună echipă din competiție, echipa lui Sarri va trebui să depășească adversari precum Villareal, Arsenal și Milan în drum spre câștigarea competiției.