Europa League, competiție tratată drept rudă mai puțin importantă a Champions League, a oferit în acest sezon meciuri spectaculoase și o serie de surprize importante încă din faza grupelor. Echipe importante ale fotbalului european, multe dintre ele obișnuite cu aerul rarefiat al Champions League, au părăsit deja competiția pe ușa din dos. 

Ludogorets

Nu tocmai giganți ai fotbalului mondial, dar cu siguranță o prezență notabilă în competițiile europene din ultimii ani, bulgarii au terminat pe ultimul loc ale grupei A. Ludogorets se află, însă, pe locul cea mai înaltă poziție în campionatul Bulgariei, ceea ce înseamnă că ne putem aștepta să ne reîntâlnim cu ei în sezonul viitor.

 

julian nagelsmann - rb leipzig

RasenBallsport Leipzig

Nemții au urmat spectaculoasele prime sezoane în Bundesliga, cu o evoluție timidă în acest an, care a condus la eliminarea din UEL. Clubul, care s-a bucurat de prima participare în Champions League în sezonul precedent, se vede acum nevoit să își reanalizeze situația pentru a putea progresa.

Spartak Moscow

Fotbalul rusesc pare să se bucure de o renaștere. Două dintre cele trei cluburi rusești sunt calificate în faza următoare a Europei League. Nu este și cazul lui Spartak, echipă depășită însă cu ușurință, în grupa sa,  de către Villareal și de către Rapid Viena.

AC Milan

Cea mai faimoasă echipă eliminată dintr-o fază atât de timpurie, AC Milan a început actuala campanie visând la câștigarea trofeului. De altfel, doar echipe precum Chelsea sau Arsenal se bucurau de același statut și celebritate. Deznodământul nu a corespuns calculelor inițiale, Milan pierzând două meciuri și remizând în una. Italenienii se văd nevoiți, pentru încă o dată, să se consoleze cu rememorarea celor șapte finale câștigate în cadrul Ligii Campionilor.

Marseille

Un alt colos al fotbalului european, redus la un rol mult mai puțin important în prezent, OM părăsește Europa League după ce a reușit să strângă numai un punct din cele șase partide disputate. În ciuda faptului că dispun de un lot talentat, francezii s-au văzut depășiti de echipe precum Eintracht, Lazio și, chiar, Apollon Limassol.

Cele 32 de echipe calificate pentru faza următoare a competiției urmează să intre în urna de extragere, pe data de 17 decembrie. Apoi, UCL și UEL, iau o pauză. FootballCoin va continua organizarea de competiții gratuite de fantasy football cu meciuri din cele mai importante ligi europene. Nu uita să îți faci echipa!

Eduard Bănulescu