Prima victorie a Real Sociedadului pe stadionul Santiago Bernabeu în mai bine de 15 ani îi îndepărtează pe Los Blancos la 10 puncte de FC Barcelona, lideri în La Liga, și rivali permanenți ai actualei campioane Champions League.

A durat doar două minute pentru ca fanii Madridista să primească un indicator pentru cum avea să decurgă situația în meciul favoriților în fața lui Real Sociedad. O greșeală a lui Isco la mijlocul terenului l-a forțat pe Casemiro să încerce un tackle în propriul careu, care a oferit adversarilor șansa unei lovituri de pedeapsă. Willian José, jucător ofertat de Real Madrid pe perioada verii, a trimis mingea cu încredere în centrul porții adverse, învingându-l pe Thibaut Courtois.

Greșelile lui Isco la mijlocul terenului au pus încă o dată echipa madrilenă în pericol în minutul 60, când Lucas Vázquez a căutat să oprească contraatacul lui Sociedad, cu prețul unui fault, semnalat de arbitru printr-un cartonaș roșu.

Madrilenii au căutat să forțeze egalarea în zece oamenii, însă jucătorii lui Sociedad au fost cei care au marcat încă o dată. Lovitura finală a venit cu 10 minute înainte de final, Padro găsindu-se cu suficent spațiu în careu pentru a relua cu capul, și a stabili scorul final de 2-0.

Luka Modric - Real Madrid

Numărul fanilor lui Real Madrid continuă să scadă. Numai 53.000 au fost prezenți pe Santiago Bernabeu pentru meciul de duminică, al doilea cel mai mic public în cadrul partidelor din acest sezon.

Prestațiile jucătorilor conform cifrelor FootballCoin

Reputația lui William Jose în La Liga este în creștere. Spaniolul a marcat o dată și a înregistrat cel mai bun scor de pe teren, 23.5 puncte în competiția FootballCoin din modulul Easy. Mikel Merino și-a adus și el contribuția la neașteptata victorie și primește 11.65 puncte, iar David Zurutza se dovedește și el util echipei, fiind notat cu 10.5 puncte FootballCoin.

Pe de altă parte, puțini s-ar fi așteptat u la numărul scăzut de puncte adus de jucătorii Real Madridului. Evoluția lui Vinicius Junior a fost, probabil, singurul motiv de bucurie al fanilor Los Blancos. Brazilianul a obținut 13.5 puncte, arătând în anumite momente extraordinarul său potențial. În schimb, jucători reprezentativi ai echipei, precum Isco, au avut prestații slabe. Isco a obținut doar 3.15 puncte, în linie cu notele celor mai mulți coechipieri ai săi.

Următorul meci al Real Madridului îi poartă spre Sevilla, pentru disputa împotriva lui Real Betis. Este un meci echilibrat, iar acesta va fi, fără îndoială, inclus în lista în cadrul competiției gratuite FootballCoin concentrându-se asupra La Liga.