Liverpool și Manchester City au reușit victorii în cadrul meciurilor lor. Manchester United își extinde seria de victorii la șapte. Marele sărbătorit al etapei este Mohamed Salah, marcator al celui de-al 50lea gol în Premier League. Este vreun jucător care a evoluat mai bine decât egipteanul în cadrul ultimei etape?

Echipa lui Jurgen Klopp a tremurat pentru cele trei punte. Defensiva lui Liverpool a fost din nou solicitată, portarul Alisson fiind învins de trei ori. Însă, ca de obicei, Scouserii au fost capabili, de a marca mai multe goluri decât adversarii, strategia riscantă, dar favorită a echipei.

mohamed salah - liverpool

Cel mai spectaculos atac din Premier League

Tridentul ofensiv format din jucătorii de talie mondială, Firmino, Mane și Salah, nu a dezamăgit. Salah a punctat de două ori și atinge borna impresionantă de 50 de goluri marcate în Premier League. Egipteanul are doar 72 de partide în prima ligă britanică. Doar Ruud van Nistelrooy, Alan Shearer și Andy Cole au atins acest record după disputarea mai puținor partide.

„Poate că ar fi ajuns la 50 de goluri mai repede dacă nu aș fi jucat cu el be banda dreaptă atât de des. Este vina mea,” a glumit antrenorul Jurgen Klopp.

Salah reușește 48 de puncte în FootballCoin. Prezența lui s-a dovedit decisivă și pentru echipa câștigătoare a concursului gratuit Free – England- Pl – R23. Atacantul este unul dintre cei mai buni marcatori din cadrul întregii competiții reușind 844 de puncte în acest sezon.

Colegul lui Salah de la Liverpool, Andrew Robertson, a continuat seria evoluțiilor bune și l-a devansat pe Salah în clasamentul FootballCoin. Robertson a reușit 54 de puncte, oferind o pasă de gol și sădind panică pe flancul stând pentru defensiva lui Cardiff.

Jucătorul etapei în Premier League

Cel mai bun jucător al etapei a fost desemnat francezul Laurent Koscielny, care a reușit un remarcabil scor de 85 de puncte. Evoluția apărătorului s-a dovedit vitală în victoria lui Arsenal, 2-0, în fața rivalilor pentru locul 4, Chelsea. Koscielny a marcat, a reușit șase intercepții și a respins mingea din fața porții de patru ori.

În alt meci al etapei, Manchester United a continuat seria evoluțiilor bune, impunându-se cu 2-1 în fața lui Brighton, una dintre echipele puternice ale campionatului. United a câștigat toate partidele de la venirea la conducerea echipei a lui Ole Gunnar Solskjaer. Managerul norvegian a reușit să resusciteze carierele unor jucători precum Paul Pogba și Marcus Rashford, uitați printre rezerve de Jose Mourinho, dar marcatori în meciul de ieri.

Echipele britanice se întorc pe 29 Ianuarie, pentru a 25a etapă din cadrul Premier League. Seria meciurilor va coincide și cu încheierea perioadei de transferuri, iar cluburile sunt așteptate să ia ultimele decizii în privința lotului, înainte de a doua fază a sezonului.

Eduard Bănulescu