După o lungă pauză de iarnă, Russian Premier Liga revine pentru fanii fotbalului cu două meciuri șoc.

Dynamo – Spartak și Zenit – Lokomotiv. Este de așteptat să avem derby-uri intense și confirmarea formei în care se află cei 4 giganți ai fotbalului rusesc.

Spartak pleacă ca și favorită în derbyul moscovei

Deși se află la o diferență uriașă de 23 de puncte în spatele liderului Zenit, Spartak practică un fotbal solid, fiind a doua echipă ca și valoare din campionatul intern. 

Avându-i în echipă pe cei doi stâlpi defensivi Gigot și Dzhikiya, la mijloc pe Bakaev care a impresionat in prima jumătate a sezonului, Spartak a adus în pauza de iarnă si un golgeter pur-sânge in persoana lui Alexander Sobolev de la Samara. Așadar alb-roșii pot visa la un parcurs foarte bun în 2020.

De celalaltă parte Dynamo nu a arătat pic de constanță sau filozofie de joc anul trecut, plecând cu șansa a doua în acest derby.

Zenit pregătită de revanșă

Campioana en-titre a rusiei este lider detașat dupa 19 etape disputate deja. Meciul din tur a fost câstigat  de Lokomotiv însă, meciul fiind unul disputat, denotă că vom avea un meci pe muchie de cuțit, totuși Zenit plecând ca favorită.

Este recunoscut faptul că Zenit știe sa joace meciurile importante, un detaliu estențial pentru a câștiga titlul. Ramâne de văzut cum o sa funcționeze cuplul Dzyuba – Azmoun în ofensivă, cei doi atacanți reprezentând punctul focal al echipei din Sankt-Petersburg.

Zenit începe partea secundă a sezonului ca și favorită clară la titlu, dar este deasemenea de urmărit și parcursul celorlalte echipe, liga rusă fiind una din cele mai disputate din lumea fotbalului.

Eduard Dimiean