A fost o bătălie purtată până în ultimul minut, la finalul căreia Napoli și-a pierdut locul în următoarea fază a Champions League, în timp ce Liverpool s-a strecurat în etapa eliminatorie. 

Calculele inițiale păreau să o avantajeze pe Napoli. Italienii, aflați în luptă directă cu Liverpool și PSG pentru un loc în faza a doua a Champions League, aveau nevoie doar de un egal pentru a merge mai departe.

În partida decisivă, de pe Anfield, Liverpool a părut echipa mai încrezătoare. Însă diferențele între prestațiile celor două echipe au fost mici. În final, cele două au fost separate doar golul lui Mohamed Salah, și de inabilitatea lui Dries Mertens și a lui Lorenzo Insigne de a înscrie.

Chiar și așa, Napoli ar fi putut să se califice în situația în care Steaua Roșie Belgrad ar fi reușit să oprească liderii Ligue 1, PSG. Parizienii au avut parte de prea puțină opoziție din partea sârbilor și s-au impus cu scorul de 4-1, terminând astfel și pe pe prima poziție din grupă, și avansând în faza următoare alături de Liverpool.

Vicecampionii Serie A, Napoli, sunt nevoiți să continue în Europa League, unde devin, alături de echipe precum Chelsea, Arsenal sau AC Milan, vedete ale competiției și favoriți pentru câștigarea acesteia. Este, desigur, o dimineață tristă pentru fanii napoletani. Echipa lor a dominat grupa de Champions league până în ultima partidă. Însă chiar eliminarea se poate dovedi de bun augur, Napoli având șanse reale de a câștiga un important trofeu european în acest sezon.

Cei mai buni jucători de fantasy football

Alexander-Arnold, Trent (Liverpool) – 71.46 puncte FootballCoin

Neymar (PSG) – 59.42 puncte

Marquinhos (PSG) – 51.52 puncte

Gobeljic, Marko (Steaua Roșie Belgrad) – 48.24 puncte

Mbappe, Kylian (PSG) – 45.55 puncte

Milner, James (Liverpool) – 45.13 puncte

Competițiile FootballCoin continuă astăzi, cu un turneu care include toate meciurile din Champions league de miercuri și care urmează să puncteze cei mai buni manageri de fantasy football.

Eduard Bănulescu