Manchester United a făcut anunțul astăzi că antrenorul Jose Mourinho a părăsit clubul. Decizia vine în urma unei înfrângeri cu 3-1 în fața lui Liverpool și a unui sezon în care United se găsește la 19 puncte distanță de prima poziție a Premier League. Cum s-au descurcat jucătorii lui United în competițiile de fantasy football? 

Jose Mourinho, unul dintre cei mai importanți manageri ai fotbalului modern, este pe cale de părăsi orașul Manchester. Mourinho a condus-o pe United în cadrul a două sezoane, fiind în mijlocul celei de-a treia campanii la cârma echipei.

Nu este pentru prima dată în care celebrul manager este nevoit să își rezilieze contractul în al treilea sezon la conducerea unei echipe importantă. Un scenariu asemănător a avut loc la Real Madrid și la Chelsea, făcându-i pe unii observatori să vorbească despre un adevărat blestem al celui de-al treilea sezon. 

Clubul din Manchester a anunțat despărțirea prin intermediul unui mesaj postat pe pagina oficială. „Manchester United anunță plecarea lui Jose Mourinho din cadrul clubului de fotbal. Dorim să îi mulțumim pentru efortul depus și să îi urăm succes în continuare,” anunță comunicatul oficial.

Comunicatul anunță și faptul că un antrenor pe termen lung urmează să fie desemnat la sfârșitul sezonului, cu Zinedine Zidane și Mauricio Pochettino văzuți drept favoriți de către presa britanică. Un antrenor interimar va fi prezentat în următoarele zile și va conduce, cel mai probabil, echipa până la finalul sezonului.

Jose Mourinho este cel de-al treilea tehnician care îl urmează pe Alex Ferguson la conducerea lui United, după retragerea scoțianului. Mourinho a reușit să câștige trofeele Europa League și EFL în primul său sezon. Prestațiile echipei în următoarele două sezoane au fost, însă, dezamăgitoare.

Cum s-au descurcat jucătorii lui United în competiițiile de fantasy din acest sezon?

În ciuda faptului că Manchester United dispune de unul dintre cele valoroase loturi în privința cotei de piață a jucătorilor, rezultatele lor individuale au fost în general sub așteptări. Mulți dintre jucătorii aduși la dorința lui Mourinho au înregistrat evoluții dezamăgitoare :

  • Eric Bailly – 108.70 puncte FootballCoin în acest sezon
  • Alexis Sanchez – 236.81 puncte
  • Fred – 233.63 puncte FootballCoin

paul pogba și jose mourinho - manchester united

Paradoxal, cel mai bun jucător al lui United în acest sezon, conform statisticilor FootballCoin cel puțin, este un fotbalist care s-a aflat în conflict cu Mourinho de-a lungul mandatului acestuia. Paul Pogba a obținut 546 de puncte. El este urmat, la considerabilă distanță, de către un veteran al echipei, internaționalul englez Ashley Young, cu 463 de puncte.

Manchester United va disputa prima partidă fără Jose Mourinho pe 22 decembrie, împotria lui Cardiff City. Meciul va fi, dsigur, inclus în programul competițiilor gratuite organizate de către FootballCoin. Nu uita să îți alcătuiești echipa pentru a avea șansa de a câștiga premii exprimate în criptomoneda FootballCoin, XFC coin.

Eduard Bănulescu