Din multe puncte de vedere, jocurile de fantasy reprezintă arta de a previziona buna evoluție a unor sportivi, chiar atunci când există puține motive pentru a fi optimiști. Astăzi ne uităm la unii dintre top performerii jocurilor de fantasy football în acest weekend.

Dries Mertens – Belgianul a avut un sezon straniu la Napoli. Nu demult, cel mai important atacant al echipei, Mertens a fost adesea nevoit să se mulțumească doar cu câteva minute jucate în fiecare meci, în acest sezon.

Lucrurile se pot schimba după cea mai recentă partidă, împotriva lui Empoli, în Serie A. Mertens a reușit un hat-trick, siteul de sport whoscored.com evaluându-i prestația cu nota 10. De asemenea, atacantul a demonstrat că poate realiza un bun parteneriat cu Lorenzo Insigne, veste care îl  va mulțumi pe managerul Carlo Ancelotti. Napoli se află pe locul 2 și visează pentru un nou sezon la Scudetto.

Alvaro Morata – Spaniolul a fost nevoit să suporte un șir aproape constant de ironii de la venirea sa la Chelsea. Însă, împotriva lui Crystal Palace, Morata și-a demonstrat abilitățile de marcator, punctând de două ori și ajutând echipa londoneză să rămână la distanță de doar 2 puncte de liderii campionatului, Manchester City. Morata se găsește pe majoritatea listelor pentru Echipa etapei în Premier League, iar fanii de fantasy vor vrea să îl ia în considerare pentru etapele viitoare.

Luis Suarez, Barcelona, Uruguay

Luis Suarez – Absența lui Messi pare să îi fi priit lui Suarez, nevoit să devină liderul din teren al Barcelonei în ultimele partide. După hat-trickul reușit în El Clasico, Suarez a fost cel mai bun jucător de pe teren în victoria la limită a catalanilor împotriva lui Rayo Vallecano, scor 2-3. Uruguayanul a marcat golul victoriei în minutul 90, iar temerile că atacantul ar fi intrat în declin sunt, cel puțin pentru moment, nefondate.

Abilitățile unui manager, chiar si ale unuia virtual, cresc împreună cu nivelul său de experiență. Nu putem decât să încurajăm participarea în competiții de fantasy football, urmărirea meciurilor și alegerea celor mai buni jucători. Așadar, Morata, Mertens sau Suarez vor avea loc în echipa ta de fantasy pentru viitoarele competiții?

Eduard Bănulescu