Derbyul de miercuri s-a terminat nedecis, însă jucătorii și stafful lui Arsenal vor fi cei nemulțumiți în urma rezultatului. Acestea au fost evenimentele cele mai importante și jucătorii care ne-au impresionat în competițiile de fatasy football.

Poate este o dovadă a existenței karmei. În primele două sezoane ale lui Jose Mourinho pe Old Trafford, sezoane încheiate fără realizări deosebite, managerul s-a folosit adesea de oportunitatea pe care conferințele de presă i-au oferit de a îl critica pe Arsene Wenger și a-l învinovăți pentru lipsa de rezultate pozitive ale lui Arsenal. Situația pare să se fi schimbat complet  în acest sezon. Arsenal, lipsită de această dată de Wenger, se bucură de un foarte bun an, în timp ce Mourinho este acum cel contestat de către fani și specialiști.

Arsenal a început curajos aseară, netimorați de atmosfera de pe Old Trafford. În minutul 26, Shkodran Mustafi a deschis scorul, profitând de o greșeală a lui David De Gea, căruia mingea reținută în primă fază i-a alunecat din brațe..

United, maeștrii ai comebackurilor în acest sezon, au reușit să egaleze la câteva minute distanță. Anthony Martial a reușit să întâmpine centrarea la firul gazonului, trimisă de Ander Herrera, pentru a marca.

Dar Arsenal a continuat să domine partidă, luând încă o dată conducerea în repriza a doua. De data această Marcos Rojo a fost cel care a greșit, pierzând posesia în fața fostului coleg, și perpetuă țintă pentru Jose Mourinho, Henrikh Mkhitaryan. Mijlocașul armenian a executat un un-doi cu Alexandre Lacazette, chiar în fața porții lui De Gea, înainte ca Rojo să se lanseze disperat către minge și să o trimită în proprie poartă.

Rob Holding - Arsenal

Chiar și așa, United a găsit încă o dată puterea de a reveni, de data aceasta prin golul lui Jesse Lingard. Fiind în fața unei reușite mai mari decât probabil ar fi așteptat, Jose Mourinho a ordonat închiderea jocului și l-a trimis în teren, ca de obicei, pe Marouane Fellaini pentru a se asigura de obținerea rezultatului de egalitate.

Cei mai buni fotbaliști din competițiile de fantasy de aseară

Arsenal a fost echipa mai bună. Echipa lui Emery a părut încrezătoare pe toată durata partidei, iar rezultatele bune din derbyurile acestui sezon îi vor face încrezători de obținerea unui loc între primele patru echipe EPL.

Echipa lui Jose Mourinho nu a fost complet dezamăgitoare, dar a continuat să prefere munca asiduă și disciplina defensivei înaintea imaginației și a tacticilor ofensive.

Aceștia sunt cei mai buni jucători de fantasy football de aseară conform statisticilor FootballCoin:

Arsenal

Shkodran Mustafi – 53.56 puncte

Lucas Torreira – 47.40 puncte

Matteo Guendouzi – 41.83 puncte

 

Manchester United

Ander Herrera – 49.38 puncte

Nemanja Matic – 38.42 puncte

Anthony Martial – 36.28 puncte

 

Cele mai dezamăgitoare evoluții

Chris Smalling – 19.57 puncte

David De Gea – 19.77 puncte

Rob Holding – 14.67 puncte

Competițiile gratuite FootballCoin ce conțin meciuri din Premier League revin sâmbătă. Nu uita să îți faci temele și să îți alegi echipele pentru șansa de a câștiga criptomoneda XFC coin.

Eduard Bănulescu