Manchester City, echipa care a dominat Premier League în ultimii ani, a fost detronată de pe prima poziție a Premier League de către Liverpool. Cu toate că această schimbare confirmă gradul ridicat de competitivitate din campionatul britanic, schimbarea poate fi doar una temporară. Astăzi aruncăm o privire asupra rezultatelor din acest weekend și a jucătorilor care vor puncta cel mai bine în competițiile de fantasy football.

Pare o eternitate de când Manchester City s-a  impus drept principala forță a fotbalului britanic. Sezonul trecut echipa lui Pep Guardiola a reușit să câștige campionatul la o diferență de 19 puncte. În acest an City a fost lider al campionatului pentru cea mai mare parte a competiției.

Cu toate acestea, mai multe alte echipe britanice au impresionat în această nouă campanie, însă performanțele lor au fost eclipsate de cele ale lui City. Chelsea, Liverpool sau Arsenal au demonstrat a fi echipe puternice, însă puțini au luat în calcul potențialul acestora pentru a câștigarea competiției.

Nu ar trebui să vină drept o surpriză completă faptul că Chelsea, o echipă puternic schimbată sub conducerea lui Maurizio Sarri, a reușit să se impună, sâmbătă, în fața lui Manchester City. Sigur, City a folosit trucurile pe care le cunosc cel mai bine și au dominat pentru cea mai mare parte a partidei. Însă, londonezii au fost destul de înțelepți să nu își provoace adversarii în în arii ale partidei în care aveau șanse mici de reușită.

pep guardiola - manchester city lose out to Liverpool on the Premier League top spot

În schimb, Chelsea a profitat de puținele șanse obținute. Eden Hazard, figura talismanică a echipei a oferit două pase decisive, fructificate de către David Luiz și N Golo Kante, doi jucători cu profil defensiv. Chelsea a câștigat cu scorul de 2-0, dar dacă Pep Guardiola este îngrijorat, atunci nu o arată.

” Toată lumea mă întreba dacă putem încheia sezonul neînvinși. Eu nu îmi doresc să fim neînvinși, îmi doresc să câștigăm titlul de campioni,” Guardiola le-a mărturisit reporterilor.

Jucătorii lui Liverpool s-au găsit în fața unei oportunități pe care nu își permiteau să o rateze. Fotbaliștii antrenați de Jurgen Klopp au învins în mod triumfal, cu 4-0, în fața lui Bournemouth, echipă aflată la mijlocul campionatului, dar care ar putea să intre în lupta pentru salvarea de la retrogradare în cazul în care prestațiile echipei nu se îmbunătățesc.

Este foarte posibil să nu âină prea mult, însă plasarea pe primul loc al clasamentului este un simbol pentru ambiția lui Liverpool și pentru optimismul care s-a răspândit în cadrul întregului oraș de la venirea lui Jurgen Klopp.

O bătălie clarificatoare va avea loc între Liverpool și City abia în ianuarie. Între timp, cele două cluburi, vor lupta pentru a nu irosi puncte. Lungul sezon competițional își spune cuvântul. Jucătorii ambelor echipe dau semne de oboseală, iar riscul accidentărilor este unul mare.

A mai rămas o singură partidă din cadrul acestei etape de Premier League, Everton vs. Watford. La finalul acesteia vom afla care au fost cei mai buni jucători de fantasy football și cei mai buni manageri din cadrul competițiilor.

Eduard Bănulescu