Sătul de discuțiile despre cei mai buni fotbaliști din Fantasy Premier League, sau poate dorind să acorde și jucătorilor de la Manchester United și Newcastle șansa de a se remarca, un britanic a pus bazele unei ligi de fantasy în care obiectivul este să alcătuiești cea mai proastă echipă.

Da, cea mai proastă echipă. Jucători scumpi care punctează slab, ca Alexis Sanchez în acest sezon. Fotbaliști care părăsesc Premier League, precum Daley Blind. Jucători care nu prind  prima echipa, precum Olivier Giroud. Ai citit corect. Talentul pentru a alege greșit este premiat în această variantă alternativă de Fantasy Premier League.

Una dintre singurele condiții este ca întregul buget pentru transferuri, £100 milioane, să fie consumat în totalitate. Motivul pentru implementarea acestei reguli este evident. Se premiază alegerea unor jucători cunoscuți care se descurcă prost, nu a unor jucători necunoscuți care nu au șanse reale de a evolua sau de a avea vreun impact asupra competiției.

Daley Blind, fost Manchester United, actualmente Ajax Amsterdam

Huw Davies și Tom Victor au venit cu ideea pentru această competiție care a fost începută în sezonul 2013/14. Jocul a fost atât de popular încât siteul oficial al Fantasy Premier League a decis să îl găzduiască (și chiar să-i facă nițică reclamă), cu mențiunea siteului că dintre cei 5 milioane de manageri înregistrați pe site, marea majoritate nu aleg dinadins cei mai slabi jucători ai ligii.

Sfaturi pentru a alcătui cea mai proastă echipă

Tom Victor a acumulat ceva experiență în acest  domeniu și poate împărtăși din înțelepciunea sa. Admiratorii Premier League vor remarca asemănări izbitoare cu strategia de joc oficială a unora dintre managerii adevărați. (Nu dăm nume, însă oferirea celui mai mare salariu din Premier League lui Alexis Sanchez pentru a marca doar două goluri l-ar putea face pe un anumit antrenor portughez un competitor de succes aici).

Sfaturile lui Victor sunt următoarele:

  • Nu există regula împotriva alegerii unor jucători care să plece din ligă înainte de încheierea competiției, așa că ei trebuie căutați de manageri
  • Bucură-te de accidentările frecvente ale jucătorilor tăi. De fapt, alege-i pe cei prediscpuși la accidentări frecvente
  • Portarii lăsați pe banca de rezerve sunt întotdeauna de ajutor
  • Riscă mizând pe un jucător scump care să nu obțină rezultatele scontate de echipă

Victor se laudă cu alegerile făcute în acest sezon. Căpitanul echipei sale este Daley Blind, vândut de Jose Mourinho lui Ajax la începutul sezonului, iar echipa îl are în atac pe Jamie Vardy, ușor ieșit din formă în acest an. A mizat și pe Anthony Martial. Bănuim că Tom Victor nu a salutat revirimentul  a francezului. Eh, poate spera doar că United îl va vinde subit înainte de închierea contractului.

Dacă alegerile potrivite nu sunt tocmai punctul tău forte, poți începe cariera de manager pe Fantasy Premier League folosind informațiile afișate aici.

Eduard Bănulescu