Eduard Bănulescu

Jadon Sancho a mers departe în ultimii trei ani. Alegând să părăsească pe Manchester City, tânărul mijlocaș și-a asumat un important risc. A meritat! Sancho, acum jucătorul lui Borussia Dortmund, este unul dintre cei mai bine cotați fotbaliști din lume.

Jadon Sancho ar îmbunătăți atacul lui Manchester United

jadon sancho borussia bortmund fantasy fotbal 2020 manchester united transfer

Manchester United are parte de o revenire de formă la finele sezonului 2019/20. Odată timidă, trupa lui Solskjaer reușește să marcheze multe goluri și să adune puncte. Aceste goluri nu sunt opera unui singur golgheter.

Trioul de tineri atacanți, Marcus Rashford, Anthony Martial și Mason Greenwood, evoluează mai bine decât au făcut-o vreodată. Talentul lor nu poate fi pus la îndoială.

Cu toate acestea United nu este o echipă ce trebuie supraevaluată. Nu încă! Aducerea lui Jadon Sancho ar aduce clare beneficii, atât de imagine, cât și în teren.

Sancho a marcat, până în acest moment, 30 de goluri pentru Borussia Dortmund în mai puțin de 80 de partide. În acest sezon a contribuit cu 16 pase de gol.

Niciunul dintre actualli jucători ai Diavolilor Roșii nu se poate lăuda cu performanțe similare. Daniel James a reușit șase pase de gol de-a lungul sezonului. Marcus Rashford a contribuit cu șapte assisturi. Mason Greenwood este o surpriză plăcută, dar pasul spre fotbalul mare nu este încă asigurat.

Sancho are doar 20 de ani. Cu toate că transferul acestuia nu va fi ieftin, tranzacția poate schimba radical statutul actual al lui United.

Jadon Sancho este dornic să se întoarcă în Premier League

Sancho a primit nenumărate laude pentru decizia sa de a părăsi Anglia în 2017 pentru statutul nesigur pe care avea să îl aștepte în Bundesliga.

Cu toate acestea, Dortmund a reușit să obțină rezultate grozave de la Sancho de la primele sale meciuri. Trei ani mai târziu el se gășește pe lista celor mai bine evaluați 10 fotbaliști din lume, iar cele mai multe cluburi mari sunt dornice să îl transfere.

Alegerea lui Sancho de a păși în necunoscut l-a forțat să își dezvolte stilul. Chiar și așa, internțaionalul britanic este dornic de o întoarcere acasă unde poate evolua, în sfârșit, în fața conaționalilor săi.

Sancho este un fotbalist foarte versatil

Ce loc ar ocupa Jadon Sancho în planurile lui Ole Gunnar Solskjaer?

Vestea bună pentru fanii lui United este că Sancho a devenit deja un specialist într-o serie de roluri. Sancho este cel mai confortabil atunci când evoluează ca și winger. Cu toate acestea, el poate evolua ca și atacant, în spatele vârfului de atac, ori drept mijlocaș lateral.

Jadon Sancho reprezintă unul dintre cele mai mari talente produse de fotbalul britanic în ultimi ani. Aducerea sa în Manchester ar putea reprezenta ultima piesă de puzzle pentru ca echipa de pe Old Trafford să poată, după mulți ani, să emită pretenții la titlul de campioni ai Angliei.