România înfruntă Islanda pe 26 martie într-un meci cât se poate de inconfortabil pentru tricolori, împotriva unei națioanele a cărei ascensiune nu putea fi prognozată acum doar câțiva ani. Ceea ce urmează sunt cele mai titrate nume din lotul islandezilor și performanțele lor în cadrul utimului sezon de fantasy fotbal.

  • Hordur Magnusson (CSKA Moscova)

Hordur Magnusson (Sursă: Transkermarkt)

Magnusson este un fundaș clasic. Puternic, robust și educat în Serie A de către Juventus, islandezul este sufletul apărării lui CSKA, a doua cea mai bună defensivă din Rusia în acest sezon. Capabil să evolueze atât ca și mijlocaș central cât și în banda stângă, experiența Magnusson îl va face un adversar incomod pentru tehnicii, dar fragilii, atacanți ai României.

Magnusson a reușit 217 puncte în FootballCoin, un foarte bun record pentru Russian Premier League.

  • Runnar Runnarsson

Un fotbalist al cărui nume se integrează în tradiția fotbaliștilor cu denumiri duplicat, precum Felix Eboua Eboua sau Eric Djemba-Djema, Runnarsson evoluează pentru FC Dijon în Franța. Recentul sezon l-a petrecut, predominant, în rolul de rezervă.

Cu toate acestea, Runnarsson a acumulat un respectabil punctaj de 111 puncte atunci când a avut șansa de a evolua.

  • Arnor Sigurdsson (CSKA Moscova)

Este unul din o serie de jucători nordici cu numele de Siggurdsson care a impresionat recent, neavând nicio legătură de rudenie cu Gylfi ori Ragnar. Arnor Sigurdsson joacă la CSKA Moscova, iar fanii echipei moscovite susțin că mijlocașul lor este unul dintre cei mai talentați și tehnici jucători din Ligă.

În acest sezon a marcat doar 2 goluri în 13 partide. Însă faptul că evoluează drept titular pentru CSKA la doar 20 de ani, îl face unul dintre cei mai interesanți tineri jucători ai momentului în campionatul rusesc.

Are 142 de puncte în fantasy fotbal, în acest sezon, și poate pune reprezena un pericol serios pentru poarta României în partida următoare.

  • Birkir Bjarnasson (Brescia)

Bjarnasson a fost unul dintre jucătorii care s-a folosit cel mai mult de oportunitatea oferită de performanțele echipei naționale în ultimiii ani. La 31 de ani, mijlocașul central a evoluat deja pentru echipe precum Sampdoria sau Aston Villa, iar din 2020 evoluează în Serie A pentru Brescia.

Bjarnasson a obținut doar 43 de puncte în 2020, însă scorul nu reflectă corect abilitățile sale, mijlocașul având prea puțin timp în Italia pentru a se impune în noul său rol.

  • Alfred Finnbogason (FC Augsburg)

Alfred Finnbogason Sursă: Trasfermarkt

Finnbogason este cel mai în formă atacant islandez din ultimii ani. O perioadă excelentă petrecută în Eredivisie i-a asigurat transferul la Real Sociedad. Carierea sa în La Liga a fost de scurtă durată, însă atacantul pare să fi găsit locul ideal pentru a-și exprima abilitățile, FC Augsburg. A marcat 26 de goluri pentru clubul german în 59 de partide.

Finnbogason are 172 de puncte în acest sezon și va reprezenta, cel mai probabil, cea mai mare speranță a Islandei de a marca împotriva României.

Meciul decisiv împotriva Islandei se anunță a fi unul dificil. Cu un mix de jucători evoluând în nordul Europei, dar în campionate precum Bundesliga sau Premier League, Islanda este o anomalie în fotbalul internațional, o echipă națională dintr-o țară cu o populație mică, fără tradiție fotbalistică, care înfruntă fără teamă cele mai importante echipe ale lumii.