Johann Berg Gudmundsson este unul dintre cei mai în formă jucători islandezi ai momentului. Mijlocașul lateral evoluează în English Premier League pentru Burnley și, în ciuda absenței recente datorate unei accidentări, poate fi unul dintre cei mai puternici adversari ai României pentru barajul de calificare la Euro 2020. 

 

Care este valoarea reală a lui Gudmundsson ?

 

Jucătorul de 27 de ani a avut o carieră interesantă care l-a purtat din campionatul Islandei înspre Eredivisie, iar, apoi, direct în Premier League, cel mai puternic campionat european în clipa de față. Burnley a cheltuit 2 milioane de Euro în 2016 pentru a-și asigura serviciile talentatului mijlocaș.

Johann Berg Gudmundsson- Islanda

Burnley se bucură de un sezon peste așteptări aflându-se pe locul 11 în EPL. Posesor al numărului 7, Gudmundsson a evoluat în 7 partide, pierzând recent echipa de start în urma unor probleme medicale. Centrările, disciplina tactică și puternicele șuturi de la distanță îl recomandă rdrept un pericol pentru oricare echipă.

Mijlocașul a marcat un gol și nu a oferit, pentru moment, vreun assist în stagiunea 2019/20. Acesta înregistrează mai puțin de 70% pase reușite de-a lungul unui meci și are o medie de în șut pe spațiul porții în cadrul a 90 de minute.

În fantasy fotbal, în FootballCoin, Gudmundsson a obținut 99 de puncte. Este un palmares de nivel mediu având în vedere nivelul ridicat de competitivitate înregistrat în întrecerea engleză.

 

Ce ne putem aștepta de la Gudmundsson împotriva României?

 

Jucătorul este momentan accidentat, dar revenirea sa este așteptată pentru sfârșitul lunii februarie. Dacă va fi recuperat la timp, Gudmundsson va evolua, cel mai probabil pe flancul dreapta al Islandei într-o formulă clasică de 4-4-2.

Mijlocașul a strâns 75 de selecții pentru Islanda, fiind titular în aproape toate partidele echipei națioanale în recentele campanii.

Un jucător puternic, beneficiind de foarte multă experiență, Johann Berg Gudmundsson este unul dintre cei mai importanți jucători ai Islandei și va oferi numeroase bătăi de cap jucătorilor români aflați în căutarea unor metode creative de a marca în fața echipei nordice. Cu toate acestea, suntem de părere că o bună organizare și selecție pot oferi avantajul naționalei României.

 

Eduard Bănulescu