Niciun alt campionat important de fotbal, nu a recompensat marii marcatori de goluri precum La Liga, prima ligă a Spaniei. Aceștia sunt jucătorii care au marcat cele mai multe goluri în prima ligă iberică. Câți dintre ei pot încă fi aleși pentru echipa ta de fantasy fotbal?

Cei mai buni marcatori in istoria La Liga

 

1 Lionel Messi (Argentina ) – 420 goals

2 Cristiano Ronaldo (Portugal) – 311

3 Telmo Zarra (Spain) – 251

4 Hugo Sánchez (Mexico) – 234

5 Raúl (Spain) – 228

6 Alfredo Di Stéfano (Argentina) – 227

7 César Rodríguez (Spain) – 223

8 Quini (Spain) – 219

9 Pahiño (Spain) – 210

10 Edmundo Suárez (Spain) – 195

Marii fani ai fotbalului spaniol vor fi bucuroși să afle că legende precum Alfredo Di Stefano, Raul sau Hugo Sánchez au reușit să pătrundă în clasamentul celor mai buni 10 marcatori.

Probabil niciun alt jucător nu a avut un impact mai puternic asupra lui Real Madrid precum Alfredo Di Stefano, singurul fotbalist care a evoluat pentru trei naționale de fotbal diferite. Di Stefano deține în continuare recordul pentru goluri marcate în El Clasico, derbyul dintre Real și FC Barcelona. Faima acestuia rămâne clădită pe baza performanțelor din Primera Division, cât și a meritului de a fi ghidat Los Blancos către 5 trofee în Cupa Campionilor (actualmente UEFA Champions League).

Rezultate notabile pentru Lionel Messi și Cristiano Ronaldo

Messi și Ronaldo sunt singurii doi fotbaliști, incluși în top 10, care continuă să evolueze în fotbalul profesionist. Dacă recordul de 251 de goluri al lui Telmo Zarra părea odată de neegalat, ambii jucători au reușit de mult timp să îl depășească.

Cristiano Ronaldo a marcat 311 goluri în La Liga, în perioada 2009 – 2018. Acesta evoluează actualmente pentru Juventus Torino, iar în acest sezon a acumulat 190 de puncte în cadrul FootballCoin.

Lionel Messi - Barcelona, a ajuns la cel de-al 400lea gol în La Liga

Lionel Messi este cel mai bun marcator din istoria La Liga, marcând 420 de goluri. Acesta are o medie de 0.91 de goluri per meci. La 32 de ani, fără rivalitatea lui Ronaldo în La Liga, mulți sunt cei care pariază pe argentinian pentru a ajunge la recordul de 500 de goluri în La Liga.

Anduriz, Benzema și Griezmann printre cei mai buni marcatori în activi

Aritz Anduriz este cel mai bun marcator încă activ, după Lionel Messi. Atacantul lui Athletic Bilbao a marcat de 158 de ori. Anduriz rămâne activ în fantasy fotbal, atât în rolul de jucător cât și de antrenor secund. 

Antoine Griezmann pare a fi jucătorul actualmente activ cu cel mai mare potențial la dispoziție. Francezul, campion mondial cu Franța în 2018, marcase deja puțin sub 130 de goluri înaintea transferului din vara acestui an către FC Barcelona.

Campionatul spaniol încă dispune de mulți atacanți, uneori chiar un surplus de jucători de atac, capabili de a marca numeroase goluri. Câți dintre aceștia vor avea rezultate bune pe termen lung? De ce nu te apuci de fantasy fotbal, alege fotbaliștii cei mai buni și câștigă premii.

Eduard Bănulescu