Meciurile din acest weekend al La Liga, au adus o victorie fără drept de apel a Barcelonei împotriva lui Eibar, și una norocoasă a lui Real Madrid în fața lui Real Betis.

Este dificil să identifici deținătoarea Champions League folosind doar statisticile meciului Real Betis – Real Madrid. Madrilenii au avut parte de doar 26% posesie, cifră nemaiîntâlnită din 2011/12, de la o înfrângere severă împotriva Barcelonei.

Cu toate acestea, Los Blancos se pot bucura de cele trei puncte,  obținute, însă, în mod norocos în urma golului din minutul 88 al lui Dani Ceballos, fost jucător al lui Real Betis. Madrilenii urcă pe locul patru, profitând de semi-eșecul lui Alaves și de înfrângerea Sevillei.

Dani Ceballos - Real Madrid

Diferența de puncte față de liderii campionatului, FC Barcelona, însă rămâne în continuare de 10 puncte și nu exista semne că va fi diminuată foarte curând. Catalanii au oferit puține șanse lui Eibar, având numeroase ocazii și dominând autoritar zona de mijloc a terenului. Lionel Messi a deschis scorul, bifând astfel un nou record în cadrul prestigioasei sale cariere, 400 de goluri marcate în La Liga. Messi a majorat scorul, înainte ca Luis Suarez să închidă tabela la 3-0.  

Luis Suarez - FC Barcelona

Atletico Madrid rămâne adversarul cel mai periculos al Barcelonei, în absența celorlalți rivali tradiționali ai orașului Madrid. Lotul lui Atleti a fost însă solicitat împotriva lui Levante. Diferența a fost făcută de golul din penalty marcat de favoritul suporterilor, Antoine Griezmann.

Echipa lui Diego Simeone se bucură de relativa lipsă de atenție oferită de presă și de suporteri, însă a doua parte a sezonului poate să oferă prilejul de a depăși Barcelona pentru prima poziție a clasamentului.

Iar fanii deja înregistrați în competiția de fantasy football pentru La Liga, desfășurată în cadrul FootballCoin, vor fi nevoiți să aștepte încheierea unui ultim meci, Real Sociedad – Espanyol, pentru aflarea rezultatelor din cadrul competiției.

Eduard Bănulescu