Premier League este un campionat este mai bogat și mai popular ca niciodată. A o numi o veritabilă Epocă de Aur pentru liga britanică nu este o exagerare. Mulți dintre cei mai buni fotbaliști din lume joacă în Premier League, iar cei care nu o fac visează să o facă.

De aceea, astăzi onorăm cei mai buni și dezvăluim Echipa Sezonului în EPL. Jucătorii din lista noastră au fost aleși pe baza detaliatului sistem de punctaj FootballCoin. Iată ce are de oferit cel mai bun din Premier League.

Portar

David Raya (Brentford) – 1166 puncte

Tot ceea ce putea merge prost pentru Brentford în acest sezon nu s-a întâmplat. Și, dintre lucrurile care au mers bine, performanțele portarului David Raya sunt cea mai mare realizare într-un sezon în care clubul a terminat pe un nesperat loc 9 în Premier League.

Raya nu numai că a obținut cu 100 de puncte mai multe în FootballCoin decât cel mai apropiat rival al său, Alisson de la Liverpool. El a transformat apărarea lui Brentford într-o fortăreață. Doar vicecampionii Arsenal au primit mai puține goluri.

Un portar excelent, Raya este acum căutat de echipe precum Manchester United sau Aston Villa, dar Brentford va lupta să-l păstreze în echipă, ori, mai probabil își va asigura bugetul sezonuui viitor acceptând un transfer.

Fundași

Kieran Trippier (Newcastle) – 1685 puncte

Kieran Trippier a avut un sezon remarcabil. Fundașul a dovedit că încă se poate face față nivelului din Premier League, contrazicând pe cei care au avut îndoieli în acest sens.

Devenind o parte integrală a sistemului tactic al lui Eddie Howe, Trippier a devenit un jucător esenșial pentru managerii de fotbal fantasy. Cu unele dintre cele mai bune statistici pentru assist-uri sau acțiuni ofensive dintre toți fundașii din cele mai importante ligi europe, fundașul englez se numără printre cei mai buni.

Sursă: Whoscored

Trent-Alexander Arnold (Liverpool) – 1149 puncte

Trent-Alexander Arnold a fost inclus de către FootballCoin în Echipa Sezonului încă de la lansarea jocului. Este o reafirmare a capacității sale faptul că a reușit să se impună și în acest sezon în care Liverpool nu a terminat pe un loc care garantează participarea în Liga Campionilor.

Arnold a fost adesea folosit într-o poziție mai ofensivă. Acesta a fost modul lui Jurgen Klopp de răspunde criticilor privind calitățile sale defensive. A jucat 37 de meciuri în Premier League și a oferit nouă assist-uri. În ceea ce privește acțiunile de atac, fundașul de la Liverpool se situează în top 5% din cei mai buni din Europa.

Gabriel Magalhaes (Arsenal) – 1190 puncte

Gabriel Dos Santos Magalhaes a recompensat în această campanie încrederea lui Mikel Arteta. Brazilianul a fost unul dintre jucătorii cheie ai tunarilor. La fel ca și colegii săi, performanțele lui Gabriel au scăzut în preajma meciurilor decisive din finalul campionatului.

Cu toate acestea, fundașul a jucat în fiecare meci din Premier League în acest sezon. A înscris de trei ori. În plus, abilitatea sa ca și pasator și în jocul aerian îl face unul dintre cei mai buni fundași din Premier League.

Virgil van Dijk (Liverpool) – 1127 puncte

La fel ca Arnold, Virgil van Dijk pare să fie întotdeauna printre cei mai buni din Premier League, chiar și într-un sezon mai slab pentru echipa de pe Anfield.

Van Dijk rămâne un lider. Studind pasele sale în adâncime, pasele progresive sau chiar duelurile aeriene, este clar că puțini jucători își asumă atât de multă responsabilitate pe teren ca Virgil van Dijk. Este motivul principal pentru care, nu, Liverpool nu se poate descurca în adest moment fără apărătorul olandez.

Mijlocași

Bruno Fernandes (Manchester United) – 1310 puncte

Bruno Fernandes, la fel ca și Manchester United, pare la prima vedere să fi avut un sezon fluctuant. Cu toate acestea, atunci când analizăm statisticile mai atent, putem aprecia mai bine înțelegerea mijlocașului portughez în privința fotbalului de cel mai înalt nivel.

Fernandes, liderul necontestat al lui United, a reușit opt goluri și opt pase de gol jucând în toate meciurile cu excepția unuia. Mai mult, el se află aproape în vârful tuturor statisticilor precum șuturi, atingeri și acțiuni ofensive în ceea ce privește mijlocașii din Anlia. Fără nicio îndoială, Bruno Fernandes este cea mai bună transferare a lui Manchester United în era modernă.

Sursă: Fbref.com

James Ward Prowse (Southampton) – 1279 puncte

James Ward Prowse revine în Echipa Sezonului EPL, în ciuda unui sezon atroce pentru Southampton. Clubul a fost retrogradat din Premier League, dar nu există nicio îndoială că Prowse va fi foarte solicitat pe piața transferurilor. Momentan Fulham și West Ham sunt favorite pentru a-i obține semnătura.

Pe scurt, majoritatea lucrurilor bune care s-au întâmplat pentru Southampton în acest sezon pot fi atribuite mijlocașului. A depășit așteptările cu cele nouă goluri marcate față de un xG de 5,7. Prowse a oferit patru pase de gol. Și el a fost jucătorul care a ieșit în evidență ori de câte ori echipa a încercat ceva creativ sau când a caăutat să oprească un atac disperat.

Pascal Gross (Brighton & Hove Albion) – 1178 puncte

Pascal Gross este o nouă adiție la lista noastră pentru Echipa Sezonului în Prmeier League. Și, sincer, sunt fericit că avem pe cineva care să reprezinte Brighton, care sub conducerea lui Roberto De Zerbi și, în prima parte a sezonului, a lui Graham Potter, a avut un sezon incredibil.

Pascal Gross a fost jucătorul care a ieșit în evidență într-un sezon în care Brighton a terminat pe locul șase în ligă. Mijlocașul german a reușit nouă goluri și opt pase de gol. Întotdeauna a interpretat cu succes tactica ambițioasă a managerilor. Capabil să joace într=o varietate de roluri, abilitățile lui Gross privind centrările și pasele au fost indispensabile pentru succesul echipei.

Martin Odegaard (Arsenal) – 1174 puncte

Martin Odegaard a folosit sezonul 2022/23 pentru a arăta că el este mai mult decât un copil-minune condamnat să fie uitat de fotbalul mre. Nu, Real Madrid a avut dreptate când l-a semnat când era adolescent. Și a făcut o greșeală dispensându-se de el.Norvegianul este unul dintre cei mai talentați mijlocași din lume.

Totul a mers prost pentru Arsenal la finalul sezonului. Dar statisticile lui Ødegaard rămân impresionante. Mijlocașul a reușit cincisprezece goluri și șapte assist-uri. Ødegaard a oferit în medie 2,1 pase-cheie pe meci și a țintit spre poartă de 2,5 ori per 90 de minute. Arsenal poate că a pierdut titlul, dar a câștigat un adevărat lider.

Atacanți

Bukayo Saka (Arsenal) – 1150 puncte

Bukayo Saka nu a fost cel mai bun marcator în ediția EPL 22/23. Nici măcar nu a fost cel mai bun furnizor de pase de gol. Cu toate acestea, Saka a fost implicat în majoritatea construcțiilor de joc ale lui Arsenal pe parcursul unui sezon impresionant. A fost, de asemenea, constant, jucând în toate cele 38 de meciuri din EPL. Toate acestea l-au adus pe primul loc în clasamentul atacanților, conform statisticilor fotbalului fantasy.

Cu un rol prin care pe Saka a fost utilizat ca un hibrid între atacant și conducător de joc, internaționalul englez a înscris de paisprezece ori, a oferit unsprezece assist-uri și a avut unul dintre cele mai bune statistici în ceea ce privește pasele progresive și atingerile în careul adversarului.

Harry Kane (Tottenham) – 1020 puncte

Harry Kane intrând în Echipa Sezonului pare să fi devenit ceva obișnuit în toate publicațiile care măsoară performanțele din Premier League. Da, Tottenham a terminat sezonul într-o stare deplorabilă. Dar atacantul Angliei a fost mereu acolo pentru a aduce un zâmbet pe fețele fanilor și pentru a demonstra că este cel mai bun din echipă. Puține lucruri par să schimbe pentru Kane, ori pentur Spurs.

Cu 25 de goluri marcate și șapte pase de gol, Kane a făcut tot ce-i stătea în putere pentru a-i face pe suporterii lui Tottenham să uite de rezultatele proaste. Cu toate acestea, nu este doar numărul de goluri marcate care-l face pe Kane atât de valoros. Capacitatea sa de a juca în echipă, de a ajuta în construcția jocului și de a crea oportunități pentru colegi îl face un jucător cu adevărat special.

Aceasta este Echipa Sezonului Premier League 2022/23, așa cum a fost selectată pe baza punctelor obținute în jocul FootballCoin. Este important să menționăm că această echipă nu este o reflecție perfectă a celor mai buni jucători din Premier League, dar se bazează pe performanțele lor statistice în sezonul respectiv.