Liverpool pierde șansa de a ridica trofeul FA Cup în 2019, după ce echipa lui Klopp a suferit a doua înfrângere în mai pușin de o săptămână, împotriva echipei din Premier League, Wolverhampton Wanderers. Este această nouă înfrângere un motiv de îngrijorare pentru fanii cormoranilor?

Cei încă neîncrezători în ambiția clubului din Wolverhampton, au primit un puternic semnal al intețiilor acestora încă dinaintea fluierului de start al meciului de Cupă împotriva liderului Premier League, Liverpool. Artificiile lansate deasupra modernului stadion Molineux servesc drept simbol pentru intenția celor de la Wolves de a construi o puternică echipă de Premier League.

Jurgen Klopp a trimis în teren o echipă mult schimbată față de lotul care întâlnea Manchester City cu mai puțin de o săptămână înainte. Celebrul trident ofensiv format din Salah, Mane și Firmino a lipsit, fiind înlocuit, în atac, de Origi și Sturridge.

ki jana hoever - liverpool, cel mai tânăr debutant în FA Cup în înfrângerea împotriva celor de la Wolves

Wolves a părut a fi echipa mai motivată de-a lungul meciului și a deschis scorul în minutul 37. James Milner a pierdut posesia la mijlocul terenului, iar Raul Jimenez a profitat de faza de contraatac pentru a-l învinge pe portarul Mignolet.

Apoi, Divock Origi a completat o superbă fază individuală, driblând cu piciorul drept, înainte de trimite un șut perfect cu piciorul stâng, aducând egalarea pentru echipa lui Jurgen Klopp. Însă, Wolves a răspuns aproape imediat. Ruben Neves, unul dintre cei mai buni mijlocași din Premier League în acest sezon, a controlat cu calm pasa primită de la Vinagre, și a expediat o adevărată torpilă, de la 30 de metri, către poarta lui Liverpool.

Golul lui Neves a reprezentat lovitura decisivă. Liverpool a avut șansa de a egala atunci când Shaqiri a trimis mingea în bară în urma unei lovituri libere, iar intrarea în teren a lui Salah și Firmino nu a ajutat la schimbarea scorului.

Liverpool părăsește FA Cup. Cu toate că evoluția nu poate fi judecată drept una slabă, partida a demonstrat faptul că banca de rezerve a lui Jurgen Klopp nu este superioră primului 11 a unei echipe situată la mijlocul clasamentului Premier League. Cu jumătate de sezon și nevoia rulării lotului, există motive de îngrijorare pentru fanii echipei.

Wolves trec în faza următoare a competiției, o bună răsplată pentru o echipă nou promovată în prima ligă britanică, ce a reușit deja să încurce cele mai importante echipe în mai multe situații.

Fanii FootballCoin și ai Premier League trebuie să aștepte până sâmbătă pentru organizarea o nouă competiție gratuită de fantasy football. Nu uitați să studiați loturile cluburilor britanice și să vă înscrieți echipa în competiție.

Eduard Bănulescu