Echipa lui Pochettino se bucură de pe urma a cinci victorii consecutive care îi păstrează la doar șase puncte de prima poziție în Premier League. Astăzi îi comparăm pe cei mai buni jucători ai lui Spurs cu jucătorii reprezentativi ai contracadidatelor la titlul EPL.

Trebuie să o spunem din capul locului, pentru încă un sezon Spurs se descurcă excepțional, ajutați de un buget considerabil mai mic decât al celorlalte echipe importante din Anglia. Tottenham se află pe locul 2 în EPL, depășind de campioana en-titre, Manchester City, și situându-se la șase puncte de liderii Liverpool, cu o jumătate dintre partide consumate.

Spurs vs. rivalii EPL în fantasy football

Hugo Lloris vs. Alisson

Huugo Lloris - France

Alisson, portarul lui Liverpool, este responsabil pentru cel mai mic număr de goluri primit de oricare dintre echipele din Premier League. Prestațiile lui au fost un factor determinant în succesul cormoranilor în acest sezon.

Având acest lucru în vedere, evoluțiile portarului lui Spurs, Hugo Lloris, nu au fost mai prejos. Internaționalul  francez a parat mai multe șuturi decât Alisson, 41 față de 28, cu toate că a evoluat în mai puține partide. Lloris este responsabil și de apărararea a trei lovituri de pedeapsă,față de Allison care a apărat un singur penalty. Brazilianul se dovedește în schimb mai util echipei sale în privința paselor scurte și a degajărilor. Statisticile arată diferențe mici între Lloris și Alisson, cei mai în formă portari ai momentului în EPL.

Christian Eriksen vs. David Silva

Tottenham title chances eriksen

Din multe puncte de vedere Eriksen acționează ca dirijor al jocului lui Tottenham. Danezul are un rol similar în angrenajul lui Spurs cu cel al lui David Silva în cadrul lui Manchester City. Și cu toate că Silva este cel mai celebru dintre cei doi, Eriksen se ridică adesea la nivelul fostului campion mondial.

În cadrul actualului sezon, Silva a marcat mai multe goluri, 5 față de 1 al lui Eriksen, și a contribuit cu mai multe pase de gol, 6 față de 2. Însă cei doi au păstrat un nivel similar în privința statisticilor care măsoară numărul de pase reușite, de ocazii create, de centrări sau de deposedări.

Harry Kane vs. Pierre-Emerick Aubameyang

harry kane england it's coming home world cup

Kane este cel mai important jucător al lui Spurs, un atacant curtat intens, an de an, de către cele mai importante echipe ale Europei. Căpitanul Angliei a câștigat Gheata de Aur în EPL în două dintre ultimele trei sezoane. În această campanie Kane a reușit să marcheze de 12 ori.

Aubameyang este în cadrul celui de-al doilea său sezon în Anglia și pare să profite pe deplin de venirea pe bancă a antrenorului Unai Emery și de încrederea oferită de tehnician. Atacantul din Gabon a marcat până în acest moment de 13 ori.

Tottenham este o echipă imprevizibilă. Poate Mauricio Pochettino să aducă, în sfârșit, echipei londoneze un mult visat trofeu în ceea ce s-ar putea dovedi ultimul său sezon la conducerea echipei britanice? Dacă plănuiești să urmărești restul sezonului Premier League, poți alege să îți folosești cunoștințele în cadrul competițiilor de fantasy football organizate de FootballCoin.