Unele dintre cele mai importante calități ale unui antrenor este abilitatea de a evolua corect abilitățile unui jucător. Important este și riscul pe care managerii sunt dispus să și-l asume în a trimite respectivul jucător în echipa de start.  Vestea conform căreia Callum Hudson-Odoi ar putea părăsi Chelsea în această iarnă ,pentru o echipă ce promite să îi ofere mai multe șanse de a evolua titular, ne-a dus cu gândul la alți jucători de top din Premier League, ignorați în repetate rânduri, din echipa de start, de către antrenorii lor.

Ruben Loftus-Cheek

Ruben Loftus-Cheek - chelsea

Loftus-Cheek este un alt tânăr jucător al lui Chelsea demonstrând considerabil potențial. Asemănător lui Hudson-Odoi, Loftus-Cheek a evoluat bine în rarele situații în care a primit oportunitatea de a o face. Un împrumut sau transfer definitiv către o echipă de talie mai mică din Anglia pare să fie opțiunea luată, în calcul în acest moment, de către Maurizio Sarri și conducerea the Blues. Își permite Chelsea acest risc, având în vedere istoricul clubului cu jucători precum Salah, de Bruyne sau Lukaku?

Danny Welbeck

Welbeck este un caz aparte în Premier League. La 28 de ani, Welbeck are mai mult de 200 de partide în EPL, debutând sub îndrumarea lui Alex Ferguson la Manchester United. Însă, în ultimii ani Welbeck a căzut pe scara priorităților lui Arsenal, nereușind să îi convingă pe Wenger sau pe Emery. Un sezon lung, oboseala și accidentările colegilor săi, poate îl vor convinge pe Emery să regândească rolul fostului internațional în cadrul echipei.

Erik Lamela

Erik Lamela - tottenham

Este surprinzător faptul că Lamela primește atât de puține șanse de a evolua ca și titular într-o echipă a lui Spurs care suferă din cauza lipsei consistenței lotului. Un favorit al suporterilor, argentinianul a primit promisiunea publică a lui Mauricio Pochettino că va deveni un jucător de bază în viitorul apropiat. În caz contrar, Lamela va lua, cel mai probabil, în considerare varianta părăsirii echipei londoneze..

Ademola Lookman

Într-adevăr Lookman are doar 21 de ani și primește progresiv mai multe șanse de a evolua pentru Everton. Mijlocașul ofensiv a făcut 11 apariții în acest sezon de Premier League, însă 10 au fost din postura de rezervă. O bună perioadă la RB Leipzig, unde a fost împrumutat în sezonul trecut, o evoluție reușită în FA Cup împotriva lui Lincoln City, și slabele prestații ale lui Theo Walcott îi pot câștiga un loc în echipa de start a lui Everton în viitor.

Ilkay Gundogan

Ilkay Gundogan - manchester city

Sigur, Gundogan își joacă bine rolul în încercarea lui Manchester City de a reține trofeul EPL. Cu toate acestea, este surpinzător faptul că mijlocașul german nu este luat în calcul pentru un post de titular în fiecare meci. Gundogan are o rată de pase reușite de 90%, a oferit 4 pase de gol în EPL, iar doar în meciul cu Rotherham United, din FA Cup, terminată cu victoria clară a lui City, a reușit 4 pase de gol. Alcătuirea unui lot echilibrat a fost prioritară pentru Pep Guardiola de la preluarea postului de antrenor, iar, pentru moment, Gundogan pare să-și accepte rolul diminuat în cadrul echipei.

Eduard Bănulescu