Rolul fundașului central rămâne piatra de temelie a fotbalului de calitate. Nicăieri acest lucru nu este mai adevărat decât în ​​Premier League, probabil cel mai evoluat campionat de fotbal din punct de vedere tehnic-tactic. Echipele din EPL au investit sume uraișe de bani în încercarea de a transfera fundași centrali de încredere. Aceasta nu este întotdeauna o problemă simplu de rezolvat.

Cine au fost cei mai buni fundași central în 2021? Și de care fundași centrali mai ai nevoie în echipa ta de fotbal fantasy?

5 James Tarkowski (Burnley)

Tarkowski este adesea lăsat în afara conversației cu privire la cei mai buni fundași centrali din Anglia. Credem că acest lucru este greșit. Nu numai pentru că James Tarkowski a acumulat multă experiență în cel mai bun campionat al Europei. Datele sale statistice din 2021 susțin afirmația noastră.

Tarkowski îi oferă lui Burnley stabilitatea mult căutată. În acest sezon, a făcut 30 de blocaje defensive. Tarkovski contribuie cu1,9 interceptări, în medie, pe meci. Fundașuș face, de asemenea, 1,93 tacklinguri și câștigă 4,9 dueluri aeriene. Acest lucru ajută la compensarea lipsei abilității de a face un pressing agresiv și de efect. Tarkowski este un jucător subapreciat și unul dintre cei mai buni fundași centrali din 2021.

4 Antonio Rudiger (Chelsea)

Antonio Rudiger a fost întotdeauna un fundaș central bun. Cu toate acestea, cariera lui în Anglia părea să meargă în declin la începutul anului 2021. Cel puțin asta a fost înainte ca Thomas Tuchel să preia banca tehnică a lui Chelsae. De atunci Rudiger jucat constant pentru the Blues.

Rudiger se potrivește profilului clasic al fundașului central dur, care nu își asumă riscuri inutile și care execută corect elementele tehnice elementare/ Lăsând la o parte determinarea sa li ocazionalele clinchuri cu adversarii, el este și un fotbalist magistral. Statisticile defensive ale lui Antonio Rudiger nu sunt napărat excepționale. Cu toate acestea, el este un fundaș cu un excepțional control al mingii.

Pasele lui Rudiger și controlul balonului permit echipei să construiască atacurile. Cu Rudiger și cu Tuchel, Chelsea este din nou una dintre cele mai bune echipe ale Europei.

3 Virgil van Dijk (Liverpool)

Probabil că nicio altă echipă nu a dus lipsa unui jucător așa cum Liverpool a simțit absența Virgil van Dijk în sezonul trecut. Fără Van Dijk, echipa lui Jurgen Klopp a regresat. Un înlocuitor adecvat nu a putut fi găsit în ciuda încercărilor. Acesta este motivul pentru care astăzi fanii răsuflă uşuraţi. Virgil van Dijk este din nou unul dintre cei mai buni jucători ai EPL și, din nou, titular pentru Liverpool.

Van Dijk câștigă 3,78 dueluri aeriene, în medie, per 90 de minute. Fundașul ajută considerabil la formarea atacurilor echipei. Și, el citește cu brio tactica lui Jurgen Klopp. Da, contribușiile sale defensive sunt mai pușine. Cu toate acestea, vremuri și mai bune par a fi planificate.

2 John Stones (Manchester City)

Jumătate dintr-un mare parteneriat de fundași central, alături de Ruben Dias, John Stones a avut un an grozav. Stones a primit multe critici în trecut. De fapt, singura vulnerabilitate a lui Manchester City. pentur mult timo, părea să fie zona defensivă. Inspirat de colegul său, internaționalul Angliei și-a îmbunătățit foarte mult jocul.

Cu Stones pe teren, City a primit un gol aproape la fiecare două jocuri. Au fost doar 12 goluri primite în total în timp ce John Stones era în teren. Acest lucru îl face un fundaș central de top.

1 Ruben Dias (Manchester City)

Sosirea lui Ruben Dias la Etihad Stadium s-a dovedit a fi o alegerea extraordinară din partea lui Pep Guardiola. Fundașul central a fost de departe cel mai bun în poziția sa în 2021.

Dias a schimbat radical caracterul defensiv al jocului lui Manchester City. Aceasta nu a mai fost o echipă a lui Guardiola cunoscută pentru marcarea unor goluri extraordinare și primirea unor goluri prostești. În Dias și John Stones, City a avut una dintre cele mai bune perechi defensive din Europa.

Manchester City a câștigat titlul în Premier League cu ușurință. Echipa din Manchester a primit doar 32 de goluri în toată campania. În Ruben Dias, au unul dintre cei mai buni apărători din lume. Cel mai surprinzător lucru este că apărătorul nu arată de parcă încă și-ar fi atins potențialul maxim.

Ce fundași centrali alegi pentru echipa ta de fotbal fantastic? Alăturați-vă FootballCoin și pregătiți-vă să câștigați premii grozave!