Orice aventură trebuie să aibă un început. Dacă ești nou în lumea fantasy football, aceasta este o variantă de echipă pentru Premier League cu care, cel mai probabil nu vei da greș având în vedere prestațiile individuale ale jucătorilor în acest sezon.

Portar: Kepa Arrizabalaga

Fundași: Marcos Alonso – Andrew Robertson – Kieran Trippier

Mijlocași: Gylfi Sigurdsson – Bernardo Silva – Andros Townsend – Joao Moutinho – Ruben Neves

Atacanți:  Pierre-Emerick Aubameyang – Gabriel Jesus

Rezerve: Alisson – Benjamin Chilwell – Wilfried Zaha – Aleksandar Mitrovic

Premier League fantasy tips

Cum am ales lotul?

Am ales numărul de puncte obținut în acest sezon drept criteriu principal pentru selecționarea jucătorilor în cadrul echipei noastre de fantasy. Alt element luat în considerare, a fost programul echipelor. De exemplu, am ales să îl titularizăm pe Arrizabalaga înaintea lui Alisson, deoarece portarul lui Chelsea are șansa de a obține un număr mai mare de puncte atunci când echipa sa întâlnește Chelsea. Nu în ultimul rând, recunoaștem că alegerile reprezintă și preferințele personale.

Care au fost echipele cel mai puternic reprezentate?

Din cadrul lotului nostru echipele Liverpool, Chelsea, Manchester City, Wolves și Crystal Palace, au avut toate câte doi jucători incluși. Apariția unuor jucători din cadrul loturilor primelor trei echipe nu este o atât de mare surpriză. Însă, prezența fotbaliștilor de la Wolves și Crystal Palace semnalează potențialul foarte mare al celor două echipe. Wolves a reușit să încurce în mai multe rânduri unele dintre cele mai faimoase echipe ale Premier League. Crystal Palace este o echipă ce reușește să se mențină departe de locurile retrogradante într-o ligă foarte competitivă.

Care au fost alegerile evidente și care sunt surprizele din cadrul echipei?

În primul rând, am ales numai jucători free în cadrul competițiilor FootballCoin. În acest mod am vrut să ne asigurăm că oricare dintre fanii de fantasy football poate folosi acestă echipă drept model.

Unele alegeri au fost ușor de făcut. I-am inclus pe Gabriel Jesus și pe Bernardo Silva, doi titulari pentru campioana Angliei, Manchester City. Aubameyang a primit și el un loc de titular, datorită numeroaselor goluri marcate în acest sezon și a posturii de favorit pentru câștigarea Ghetei de aur.

Însă, am mizat și pe jucători care se bucură de o mai mică celebritate, dar care oferă constante prestații bune în EPL. Moutinho și Neves, de la Wolverhampton, au fost notați drept doi dintre cei mai buni mijlocași ai campionatului.

Același lucru poate fi spus despre Sigurdsson, un transfer record pentru Everton, dar care abia în ultimul an a reușit să își pună în valoare adevăratele abilități.

De asemenea, Andrew Robertson și  Andros Townsend au fost în mod constant doi dintre cei mai buni jucători ai echipelor lor, iar statisticile îi recomandă pentru un post de titular în cadrul echipei noastre de fantasy football.

Te simți inspirat de aceste alegeri? Sau, în mod contrar, consideri că poți face o selecție mult mai inspirată? Oricare ar fi cazul, folosește-te de toate cunoștințele tale în cadrul competițiilor FootballCoin, incluzând meciuri din Premier League, din acest weekend. Pentru câștigători recompensa va veni sub forma criptovalutei FootballCoin, XFC.

Eduard Bănulescu