Nu avem atât de des ocazia să discutăm despre fotbaliști români în cadrul listelor legate de cei mai buni jucători din lumea fantasy fotbal. Lucrurile s-au schimbat în acest weekend, iar noi profităm de ocazie pentru a semnala punctajul lui Andrei Radu, unul mai bun decât al unor vedete precum Benjamin Pavard sau Lionel Messi. 

A făcut față atacurilor lui Dries Mertens și Hirving Lozano

Punctajul bun despre care vorbeam anterior a venit la capătul unui meci memorabil împotriva vicecampioanei Italiei, Napoli. Principalele pericole pentru poarta lui Radu au fost, nesurprinzător, Fabian Ruiz și Dries Mertens.

Jucătorii lui Napoli au șutat de 19 ori, de 7 ori pe spațiul porții. Cele mai multe publicații și siteuri l-au nominalizat pe portarul român drept jucător al meciului. Trebuie amintit faptul că napoletanii porneau meciul drept favoriți, iar intervențiile lui Radu au fost factorul decisiv în evitarea înfrângerii.

Ziarele din Italia menționează o altă posibilă cauză a evoluției reținute a celor de la Napoli. Un scandal intern din cadrul clubului pare să se fi ivit înainte de începerea meciului, iar vedetele echipei, Dries Mertens și Kalidou Koulibaly, par tot mai aproape să părăsească clubul în această iarnă.

Un punctaj mai bun decât al lui Lionel Messi sau Sergio Ramos

Paradele lui Radu i-au adus 60 de puncte în cadrul competițiilor de fantasy FootballCoin pentru Serie A. De altfel, acesta s-a dovedit a fi punctajul etapei. Locul 2 a fost ocupat de apărătorul celor de la Paris Saint-Germain, Benjamin Pavard care a reușit 55 de puncte. Ultima poziție a podiumului i-a aparținut lui Lionel Messi, starul Barcelonei reușind 54 de puncte.

Lionel Messi - Barcelona, a ajuns la cel de-al 400lea gol în La LigaAndrei Radu, fantasy fotbal, Genoa, Serie A (Sursa: www.fanatik.ro)

Andrei Radu nu se descurcă rău nici în clasamentul actualului sezon. Titular pentru Genoa CFC de-a lungul campaniei, portarul român este al doilea cel mai valoros portar al sezonului în Serie A, conform statistiticilor fantasy fotbal, la distanță mică în urma lui Thomas Strakosha, jucătorul lui Lazio Roma.

Îl vei alege pe Radu pentru echipa ta de fantasy fotbal? Indiferent de răspuns, stabilește-ți echipa ideală în cadrul competițiilor FootballCoin pentru șansa de a câștiga importante premii exprimate în criptomoneda XFC.

Eduard Bănulescu