Adama Traore este unul dintre jucătorii EPL cei mai atent monitorizați de către agenții de fotbal. Wingerul celor de la Wolves are o suită de fani. Puțini sunt mai înfocați decât Jurgen Klopp.

Acestea sunt motivele principale pentru care Adama Traore trebuie să aleagă Liverpool drept viitoare destinație de transfer.

Traore ar crește nivelul tehnic al lui Liverpool

Adama Traore joacă cel mai bun fotbal al tinerei sale cariere. Gata să își atingă potențialul maxim, spaniolul a acumulat multe statsuri impresionante.

Traore a realizat în sezonul 2019/20 mai multe dribblinguri decât oricare alt jucător din Premier League. În medie a dribblat adversari cam de 5 ori per meci.

Această aptitudine ar îmbunătăți considerabil pe Liverpool. Cel mai faimos jucător al cormoranilor, Mohamed Salah a reușit 1.6 dribblinguri/meci. Sadio Mane dribbleaza de 1.9 dăți per partidă.

De asemenea, Adama Traore ar ajuta, cel mai probabil, campioana Angliei în privința paselor de gol. Din lotul lui Liverpool numai Trent Alexander-Arnold a reușit mai multe assisturi, 12 pase de gol.

Adama Traore poate juca pe multe posturi

Traore este în primul rând un mijlocaș lateral. Fostul jucătorul al Barcelonei este, cu toate acestea, un fotbalist foarte versatil.

El poate juca în spatele atacantului, poate evolua în partea laterală a terenului, sau poate intra ca și vârf de atac. În rare ocazii, a jucat și drept fundaș dreapta.

În mod clar, faimosul trident ofensiv al lui Liverpool, Salah-Firmino-Mane, poate să fie ajutat. Puțini fotbaliști ar fi mai pregătiți de această provocare decât Traore.

Adama Traore ar putea fi singurul transfer de care Liverpool are nevoie

Liverpool este pe punctul de a încheia un ciclu foarte bun în care au câștigat atât Champions League, cât și trofeul Premier League. Urmează o perioadă de tranziție fără îndoială.

Jurgen Klopp are nevoie de de un jucător precum Adama Traore pentru a dispune de opțiuni ofensive. Transferul ar fi, în primul rând o bună pregătire pentru pierderea inevitabilă a lui Salah ori Mane.

În plus, transferul lui Traore ar fi ieftin, după standardele unei echipe precum Liverpool. Wolves este gata să se despartă de winger pentru 90 de miloane de Euro.

Achiziționarea lui Traore și a unui fundaș central ar pune-o pe Liverpool pe drumul cuceririi unui nou titlu de campioană.