Ole Gunnar Solskjær țintește un loc între primele patru echipe ale Angliei și o calificare în Champions League pentru sezonul viitoar. Însă, având în vedere politica recentă de transferuri a lui Manchester United, lotul actual și seria meciuri care îi așteaptă după pauza internațioanală, realitatea poate fi cu totul alta.

Acestea sunt doar 5 dintre motivele pentru care Diavolii Roșii au șanse mai mari de a termina în afara Big Six pentru a doua oară din 1990 încoace. 

Marcus Rashford nu este un target man, iar lipsa golurilor va afecta rezultatele

Atunci când Romelu Lukaku, target man cu experiență în EPL, a fost vândut celor de la Inter Milan, United au fost lenți în a-l înlocui. Trasferurile lui Harry Maguire și Aaron Wan-Bissaka au fost, în schimb, tratate drept prioritare.

Problemele defensivei au devenit, într-adevăr, mai puțin acute față de sezonul trecut. United a rămas însă fără un marcator de talia lui Lukaku, un jucător care a reușit 113 reușite în Premier League înaintea vârstei de 26 de ani.

Internaționalul englez Marcus Rashford a fost ales să îl inlocuiască pe belgian. Acesta, însă, nu a fost pregătit pentru purta numărul 9, iar dificultățile lui în privința poziționării și finalizării arată acest lucru. Anthony Martial este un alt jucător talentat, pe care, însă, nu îl vedem evoluând ca și vârf împins. Mason Greenwood are multe dintre aceleași probleme. Seceta golurilor va continua pentru ceva vreme.

Fred, Nemanja Matic, Juan Mata and Scott McTominay au oferit doar un assist în 8 meciuri

Mijlocașii centrali ai lui United nu dau dovadă de prea multă inspirație. Fred, Nemanja Matic, Juan Mata și Scott McTominay au oferit, în total, o singură pasă de gol. Aceasta a fost rodul efortului McTominay, văzut de unii drept un succesor al lui Michael Carrick. Cu toate că tânărul scoțian, împreună cu Paul Pogba, oferă claritate în joc, în absența lor problema e una evidentă. Manchester United nu știe cum să atace atunci când deține posesia.

Marcus Rashford - Manchester Unite

Harry Maguire se adaptează repede, dar Ashley Young, Victor Lindelof și Luke Shaw șubrezesc poziționarea defensivă

Manchester United transfers 2019? Aaron Wan-Bissaka, Harry Maguire, Daniel James. Cu toții sunt jucători ce își pot ajuta echipa oe termen lung.

Harry Maguire i-a costat pe Manchester United o avere, chiar și după standardele celor de pe Old Trafford. Și, cu toate că aceasta este departe de a deveni United’s Van Dijk, Maguire are toate atributele pentru a fi o piesă importată pentru echipă.

Problemele defensive ale echipei lui Solskjær își au, în cea mai mare parte, originea în proastă poziționare a unor jucători precum Ashley Young, Victor Lindelof și Luke Shaw. Echipe precum Rochdale, West Ham or Newcastle au profitat de pe urma acestor erori. Iar, spre nenorocul lui United, următorii adversari în cadrul Premier League sunt rivalii de la Liverpool.

Leicester City, Wolverhampton și West Ham sunt capabile să o depășească pe Manchester United

Manchester United a terminat sezonul mai jos de locul 6 doar o singură dată din 1990 încoace. Se întâmpla în 2014, în primul sezon fără marele Alex Ferguson la timonă. Un loc între primele 6 echipe ale EPL, nu garantează doar accesul în grupele Champions League. Nici ultimele sezoane nu fac cinste faimei clubului. Există puține trofee notabile de adăugat în vitrina clubului și nici mai multe mențiuni importante pentru pagina de Wikipedia a echipei.

Un bilet în Top Six, semnifică aparteneța la un club exclusivist în care ceilalți membri sunt Manchester City, Liverpool, Tottenham, Chelsea și Arsenal.

Dar, în acest sezon, MUFC au rivali importanți. Leicester City au un lot mai valoros. Wolverhampton au terminat pe locul 7 anul trecut, iar în acest sezon caută să se descurce chiar mai bine. Iar, West Ham, perpetuu în căutarea unui loc primele marile echipe britanice, au în sfârșit un manager capabil să îi ajute să realizeze acest lucru, Manuel Pellegrini.

Nu este un lucru sigur, dar Manchester United pot cu ușurință să rateze obiectivul de a încheia sezonul pe locul patru sau, chiar mai rău, pot încheia stagiunea undeva la mijlocul clasamentului. Lucrurile se pot schimba cu ceva noroc. O cheltuială de încă $100 milioane în iarnă poate îmbunătăți lotul. Solskjær va strânge, fără îndoială experință. În final, Manchester United se va întoarce, la un moment dat, în elita fotbalului internațional. Suferința acuală, însă, va fi prelungită pentru cel puțin încă un sezon.

Dacă urmărești fotbalul britanic și ai o părere despre cum trebuie să arate lotul ideal de Premier League fantasy, de ce nu intri pe FootballCoin? Competițiile sunt gratuite, iar managerii cei mai buni sunt chiar răsplătiți. 

Eduard Bănulescu